eur:
399.05
usd:
364.86
bux:
0
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Nem tudják a britek, miből mennyit isznak

A britek nagy részének fogalma sincs, mennyi a naponta elfogyasztásra javasolt, maximális mennyiségű alkohol - derül ki egy kutatásból. A brit kormány úgy döntött, felvilágosító kampányt indít.

Bár a megkérdezettek 82 százaléka azt állította, tudja, mennyi egy egységnyi alkohol, a 2 ezer válaszadó felének, illetve harmadának fogalma sem volt arról, hogy mennyi alkoholt tartalmaz egy pohár bor vagy egy korsó sör - derül ki a YouGov felméréséből.

A kutatás eredményei arra sarkallták a brit kormányt, hogy kampányt indítson az alkohollal való visszaélés ellen. Az első szakaszban 6 millió fontot költenek arra, hogy megtanítsák az embereknek, mennyi az elfogyasztásra javasolt alkoholmennyiség - a nők számára 2-3, míg a férfiaknak 3-4 egység -, és hogy megértessék velük, miért fontos a határokon belül maradni. A második fázis a sokat italozó fiatalokat célozza majd, 4 millióért.

"A poharak egyre nagyobbak, és sok bor-, sörfajta erősebb lett, így hát nem csoda, hogy néhányan nem tudják, pontosan mennyi alkoholt is fogyasztanak" - magyarázta Dawn Primarolo közegészségügyi miniszter.

Liam Richardson, Nagy-Britannia tisztifőorvosa ugyanakkor megjegyezte: "Fontos, hogy az emberek odafigyeljenek arra, mennyi alkoholt tartalmaz, amit megisznak, és arra is, milyen hatásai lehetnek az alkoholfogyasztásnak".

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×