eur:
399.48
usd:
363.85
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Rappelve mesélte el a gyilkosságot

Rappelve hencegett barátainak az általa elkövetett gyilkosságról egy 18 éves brit fiatal. Nathan Dixon tavaly, újév napján ölt meg egy 32 éves férfit Bath városában.

A Nitro becenévre hallgató fiatalember, akit több mint egy évvel később kapott el a rendőrség, a bíróság előtt tagadta, hogy ő ölte volna meg a 32 éves Paul Kellyt.

Dixon egy fekete fiatalokból álló galeri tagja volt, a csoport pedig az ominózus napon vitába keveredett a későbbi áldozat egyik barátjával, Stuart Benhammel, a vitába pedig később Kelly is bekapcsolódott - hangzott el a bírósági eljárás során.

A vita egy szórakozóhelyen kezdődött, a két férfi között azonban egy sikátorban ért véget, itt történt ugyanis a gyilkosság.

Bár a szemtanúk ellentmondásos nyilatkozatokat tettek az ügyben, valószínűsíthető, hogy a kétgyermekes férfi azért veszítette életét, mert Nathan Dixon halálos ütéseket mért rá. A törvényszéki szakértők később hat, feltehetően ütésből származó sérülést fedeztek fel a férfi hasán.

A környéken többen kiáltást is hallottak, majd a halott Paul Kellyt hason fekve találták meg a sikátorban.

Az eset után a 18 éves fiatalember úgy viselkedett, mint egy erős, kemény ember. A társaival pedig egy rap szlenggel tudatta, hogy embert ölt. Azt mondta: egy 187-es vagyok. A kaliforniai büntető törvénykönyvben ez a kód utal az elsőszámú gyilkosokra. A kifejezést rendszeresen használják a rapsztárok.

Címlapról ajánljuk
Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Mintegy négyezer kisboltot zártak be Magyarországon 2023 második félévében. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy a diszkontüzletek akcióikkal elszipkázzák a vásárlókat a kisebb szakboltoktól, melyek üzemeltetői egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magas bérleti díjak és a közterhek kigazdálkodása miatt. Neubauer Katalin arról is beszélt, hogy sok esetben annyira kevés marad az árrésből, hogy inkább a vállalkozók is úgy döntenek, alkalmazottként folytatják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is lefordultak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Az amerikai részvénypiacon azonban már emelkedés bontakozott ki, miután az olaj árfolyama nagyobbat korrigált. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése került napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délutáni amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra figyeltek a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×