eur:
390.65
usd:
364.14
bux:
68411.47
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Napokig hajszoltak egy szarvasünőt Moszkvában

Kedd estétől a moszkvai rendőrség, tűzoltóság és a környezetvédők egy szarvasünőt hajszoltak, mígnem pénteken későn délután végre megtalálták és elfogták.

A Moszkvából kivezető Varsavszkoje Sosszéról érkezett kedden a bejelentés, hogy szarvast láttak a járdán, ha nem is a belvárosban, de azért messze a város belterületén. A bejelentők egyébként nem nagyon hittek a saját szemüknek, nekik meg még annyira sem hittek a rendőrök.

Kiderült azonban, hogy jól látták, és elkezdték keresni az állatot, amelyet pénteken fogtak be. Még ma is keresnék, ha nem esik pénteken hó, s az abban hagyott nyomokat követve találták meg.

Kiderült, hogy egy fiatal ünőről van szó, amely a vasúti síneken és a nagyon nagy forgalmú elkerülő körgyűrűn (MKAD) át jutott be a városba, ahol aztán majdnem megölték a kóbor kutyák.

A Moszkva melletti Szergijev Poszadba, egy vadállatokkal foglalkozó állomásra szállították, ahol harapásokat találtak a lábain, a nyakán, de még a pofáján is. A sérülések kezelése, összevarrása több mint négy órán át tartott.

A még mindig halálosan rémült állatot egy karámban tartják, amíg sebei beforrnak és megnyugszik, aztán visszaengedik a természetbe - mondta el az állomás vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×