eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Halála előtt szeretkezett a gyilkosával

Egy Halloween-partin találkozott és halála előtt valószínűleg szeretkezett gyilkosával egy angol diáklány, akit az olaszországi Perugiában öltek meg november elsején.

A 21 éves Meredith Kercher holttestére csütörtök kora délután találtak rá perugiai albérletében. A dél-londoni, az Erasmus-program keretében Olaszországban tanuló lány torkát egy zsebkéssel vágták át.

A nyomozó rengeteg olyan ujjlenyomatot találtak a lány mobiltelefonján és szerte a lakásban, amelyek minden bizonnyal a gyilkostól származnak. Az épületen kívül találtak egy vérrel átitatott zsebkendőt is.

A perugiai főnyomozó elmondta: Meredith Kercher valószínűleg egy Halloween-partin találkozott a gyilkosával, és feltételezhetően szeretkezett is vele. Ez utóbbit valószínűsítette a halottkém jelentése is.

A gyilkos minden bizonnyal a főbejáraton át távozott, a holttestet bezárta a hálószobába, amelynek kulcsát magával vitte. A nyomozók szerint a férfi egy kővel betörte a szoba ablakát, a lakásban pedig mindent felforgatott, hogy rablógyilkosságnak tűnjön az eset.

Közben az apartman egy korábbi bérlője elmondta, hogy az egy veszélyes környéken van, amikor ő ott lakott, mindig drogosok és kábítószer-kereskedők mászkáltak a környéken, mindenhol fecskendőket lehetett látni.

A diáklány holttestét átadták a családjának. Az apa valószínűleg részt vesz azon a fáklyás meneten, amellyel meggyilkolt lányára emlékeznek Perugiában.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×