eur:
394.56
usd:
356.02
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél
Concept of wealth, personal savings and collecting money for retirement
Nyitókép: Bence Bezeredy/Getty Images

Segítséget kellett küldeni a rendőröknek

25 milliárd forintos kormányzati gyorssegélyt kapott a rendőrség.

Az állami intézmények különböző ágai már hónapok óta pénzügyi problémákkal küzdenek. Egy korábbi, július végi jelentés szerint csaknem 80 milliárd forintra rúgott a költségvetési intézmények kifizetetlen és lejárt tartozása – írja az Index.

A Magyar Közlöny szerint Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön aláírt egy határozatot, amelynek értelmében több mint 25 milliárdos gyorssegélyt nyújtanak a rendőrségnek, hogy a szervezet működőképes maradjon. Az egyszeri jelleggel történő kifizetést még augusztus 31-i hatállyal állapították meg. Ennek értelmében csaknem 18,7 milliárd forint megy a 60 napon túl lejárt tartozások rendezésére és több mint 7,5 milliárd a 0–60 nap közötti tartományállomány fedezésére.

Orbán Viktor emellett felszólította a Belügyminisztériumot és a Pénzügyminisztériumot, hogy Varga Mihály és Pintér Sándor a 2025-ös évi költségvetés összeállításánál tegyenek javaslatokat többletforrások elkülönítésére, amellyel kisegítik a rendőrséget.

Címlapról ajánljuk
Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Október elsejével indul az új ügyeleti ellátás Budapesten. A főváros az utolsó helyszín, így ezzel már az egész országban az Országos Mentőszolgálat által koordinált egységes alapellátási ügyeleti rendszer működik majd. Budapesten külön lesz a gyermek és a felnőtt ügyelet, a főváros és a kerületek javaslatára pedig lesz két nappali ellátóhely is, ahol a lakcímkártyával nem rendelkezők kaphatnak háziorvosi ellátást.

Az ítéletidő már lecsapott Németországra és Ausztriára, és ez még csak a kezdet

Szinte egyik pillanatról a másikra köszöntött be az ítéletidő Németországban és Ausztriában is. A meteorológusok mindkét országban aggódnak az elkövetkező napok időjárása miatt. Az illetékes hatóságok felkészültek az eddigi és a lehetséges károk elhárítására, a lakosságot szinte szüntelen figyelmeztetik az időjárás várható alakulására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×