eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
doctor holds a tablet, shows a womans pelvis x-ray. Uterus. Female reproductive health concept. Development of new technologies to treat cervical cancer. dark background
Nyitókép: Marco Marca/Getty Images

NMHH: a deepfake-technológia gazdasági, társadalmi és technológiai veszélyeket hordoz

Komoly dilemmát okoz, hogy eldöntsük az általunk látott tartalomról, hogy eredeti vagy számítógép által kreált felvétellel állunk szemben.

Mi a deepfake-technológia lényege? Milyen gazdasági, társadalmi vagy technológiai veszélyeket hordoz magában? Mit tehetünk felhasználóként egy olyan világban, ahol már a szemünknek sem hihetünk? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Lendvai Gergely Ferenc, az NMHH szakértője és Keleti Arthur jövőkutató és kiberbiztonsági szakértő az NMHH Podcast legfrissebb adásában - közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága.

A közleményben az NMHH-podcastot idézve azt írták: Egyáltalán, valóságos vagyok-e? - tette fel a kérdést Keleti Arthur, aki online csatlakozott a beszélgetéshez. A deepfake-technológia a mesterséges intelligencia segítségével képes valósághűen utánozni az emberek arcvonásait, hangját és mozdulatait, ezáltal szinte tökéletes másolatokat készítve. A deepfake videók egyre meggyőzőbbek, így egyre nehezebbé válik megkülönböztetni a valóságot a hamisítványoktól.

A tájékoztatás alapján nemcsak az okozhat komoly dilemmát, hogy eldöntsük az általunk látott tartalomról, hogy eredeti vagy számítógép által kreált felvétellel állunk szemben. További bonyodalmat jelenthetnek a szerteágazó felhasználási területek egyre gyakoribb és súlyosbodó precedensei, mint a dezinformálás vagy a generált pornográf tartalmak elterjedése.

Mit vetít előre a deepfake-technológia térnyerése? Mit tehetünk azért, hogy felismerjük a világhálón futótűzként terjedő hamis felvételeket? - írták a podcastet idézve.

Közölték: "Az NMHH-podcast soron következő, hetedik adásában szakértőink alaposan körüljárják a deepfake-technológia komplexitását és annak társadalmi hatásait. Az epizód célja, hogy a hallgatók jobban megértsék a jelenkor egyik legnagyobb digitális kihívását."

Címlapról ajánljuk
Hol nyaraljunk a kánikulában? Hogyan alakul át a turizmus a világban?

Hol nyaraljunk a kánikulában? Hogyan alakul át a turizmus a világban?

Északra tereli az idegenforgalom egy részét az európai hőhullám, a klímaváltozás pedig meghosszabbítja a turisztikai szezont - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kiss Róbert Richárd turisztikai szakértő. Arról is beszélt, hogy rekord év lehet az idei a magyarországi idegenforgalomban, és hogy mit lehet tenni a "túlturizmus" ellen.

Kopasz Bálint: ki fog derülni, hogy ezek után van-e kedvem folytatni

Címvédőként a harmadik helyen végzett a férfi kajakozók 1000 méteres döntőjében Kopasz Bálint. A 27 éves sportoló úgy érzi, a hajrája nem volt eléggé dinamikus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×