eur:
391.39
usd:
359.21
bux:
72730.44
2024. július 16. kedd Valter
Fürdőző a hőségben a margitszigeti Palatinus strandon 2024. július 13-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A mostani hőhullám felér a Coviddal

Az átlagoshoz képest legalább 10-15 százalékkal többen halnak meg a kánikula miatt. A mentők a hőhullám miatt annyi riasztást kapnak, mint a koronavírus-járvány idején.

A mostani hőhullám miatt annyit dolgoznak a mentők, mint a koronavírus-járvány csúcsidőszakában, ezért folyamatosan csoportosítják át a kapacitásaikat – derült ki az RTL Híradóból. Főként egyszerűbb rosszullétekhez riasztják őket, de sok a súlyos eset, például infarktus is.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint nehéz megmondani, hogy egy szívinfarktus hátterében milyen szerepet játszik a magas hőmérséklet, az aktuális időjárási helyzet.

„A szokásos 3500 eset helyett most már 4300 riasztást kapunk huszonnégy óra alatt, ami nagyon magas érték,

idézi a Covid alatti nagyon magas betegszámot.

Minden erőfeszítést megteszünk azért, hogy gyorsan odaérjünk minden helyszínre. A bajtársainktól is komoly teljesítményt igényelnek ezek a napok” – mondta Győrfi Pál.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központnál (NNGYK) még várnak a hőség miatti halálozási adatokra, de az RTL-nek nyilatkozó szakértőjük szerint az már biztos, hogy legalább 10-15 százalékkal többen haltak, mint normál esetben - idézi a televízió riportját az Index.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nem lennék meglepve, ha a merénylő nem magányos farkas lenne

A Donald Trump körül dolgozó biztonsági emberek jól reagáltak, de a távolabbi védelem hibázhatott, hogy fegyverrel a volt elnök közelébe kerülhetett a támadó – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×