eur:
396.84
usd:
371.71
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, EP-listavezetője beszédet mond a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2024. június 10-én. Mellette Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese, EP-képviselőjelölt (b) és Borvendég Zsuzsanna EP-képviselőjelölt (j).
Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Toroczkai László lemondott az EP-mandátumáról, és odaszúrt Magyar Péternek

Toroczkai László aláírta a lemondó nyilatkozatot, amellyel átadta az európai parlamenti mandátumát Borvendég Zsuzsannának. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke egyúttal Magyar Péternek, a Tisza Párt alelnökének is üzent.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke kedd délután aláírta a lemondó nyilatkozatot és átadta az európai parlamenti mandátumát Borvendég Zsuzsannának képviselőnek. Ezt a párt elnöke az X-oldalán jelentette be.

„Van, aki nem tudott lemondani a havi kb. 7 millió forintos jövedelemről (és még rengeteg egyéb juttatásról), és egy irányított szavazással – ígérete ellenére – megtartotta magának az EP-mandátumot” – írta a közösségi oldalán Toroczkai László. Nevet ugyan nem említett, de a Mi Hazánk közleményében az olvasható, hogy lemondásával Magyar Péternek is üzent.

A pártelnök – a bejegyzésében – úgy folytatta, hogy: „Sikerült neki 8 érvet felsorakoztatni az EP-mandátum megtartása mellett, és egyetlen ellenérvet sem említeni. Mi ehhez képest a jogosan sokat kritizált nemzeti konzultáció vagy Karácsony budapesti lakógyűlése? Ezeknél legalább a látszatra adtak. Nem baj, vagyunk azért még egy páran, akiknek számít az adott szó, az elvek, az eszme, a közösség, akiket képviselünk” – zárta gondolatait a Mi Hazánk vezetője.

Címlapról ajánljuk

Gól nélküli döntetlennel búcsúztak az ukránok, a belgák nyolcaddöntősök

A belga válogatott gól nélküli döntetlent játszott az ukránokkal a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Stuttgartban, ezzel az ukránok búcsúztak a kontinenstornától, a rivális pedig bejutott a nyolcaddöntőbe.
VIDEÓ
Izrael növelné Gáza vízellátását

Izrael növelné Gáza vízellátását

Izrael, nyugati szövetségesei nyomására, arra készül, hogy növelje egy sótalanító üzem áramellátását a Gázai övezetben. Ezáltal több ivóvizet tudna biztosítani az enklávéban élők számára - közölte szerdán a Reuters hírügynökséggel egy izraeli biztonsági tisztviselő és egy nyugati tisztviselő.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×