eur:
396.76
usd:
371.48
bux:
71004.38
2024. június 26. szerda János, Pál
Lázár János építési és közlekedési miniszter az Építési és Közlekedési Minisztérium és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) közös sajtótájékoztatóján a Mercure Buda Castle Hill Hotelben 2023. november 23-án.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Lázár János tervei szerint Debrecenbe költözne a Közlekedési Múzeum

A BMW-gyár közelében tervezik megvalósítani.

Lázár János építési és közlekedési miniszter a Debrecen Televízió Közügy Extra című műsorában beszélt arról, hogy terveik szerint az új Közlekedési Múzeumot a cívisvárosban építik meg.

Úgy fogalmazott, hogy ezt a kormány első olvasatban megtárgyalta, és a 150 milliárd forintos beruházást a BMW-gyár közelében lehetne megvalósítani – írja a dehir.hu.

„Én azt szeretném, hogy az új Közlekedési Múzeum, a közösségi közlekedés reneszánszát is szimbolizálva, illetve a 21. századi mobilitás jelentőségét kiemelve, itt lenne, Debrecenben” – jelentette ki.

A miniszter hozzátette, céljuk, hogy mindenki megértse, mit jelent autóval járni napjainkban és milyen perspektívát ad mellé a tömegközlekedés.

„Ezen gondolat mentén szeretnénk egy kifejezetten modern épületet felépíteni az autópálya mellé, ennek vizsgáljuk most a lehetőségeit” – tette hozzá Lázár János.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×