eur:
387.35
usd:
357.49
bux:
67958.7
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje programismertető beszédét tartja A valódi városfejlesztés 101 pontja címmel a Fonó Budai Zeneházban 2024. április 19-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Így vagy úgy, Vitézy Dávid mindenképp beülne a Fővárosi Közgyűlésbe

Az LMP és egy civil szervezet közös jelöltjeként úgy véli, hogy csak ő lenne képes ügyek és programok mentén különböző koalíciókat kötni.

Megválasztása esetén főként alacsony jövedelmű ápolók, szociális dolgozók, busz- és villamosvezetők, pedagógusok, rendőrök, közhivatali dolgozók számára építene szociális bérlakásokat Vitézy Dávid. Az LMP és egy civil szervezet főpolgármester-jelöltje erről részleteket is elárult, amikor a Magyar Kétfarkú Kutya Párt újpesti polgármester-jelöltjével beszélgetett.

A politikus mintegy tízezer önkormányzati bérlakást, illetve szolgálati lakásban gondolkodik, amik megvalósításához magántőke bevonását tartaná szükségesnek egy már Pozsonyban vagy Varsóban is alkalmazott modell szerint, ami értelmében területet ad át a város a befektető számárá. A fejlesztő 30 év körüli hasznosítási jogot gyakorolhatna az adott területen, ahol felépíti a maga társasházát, amihez lakbértámogatást is kapna a várostól – magyarázta. Mindez a szavai alapján kiszámítható bevételt biztosítana a számára, amire alapozni lehet egy hitelkonstrukciót is, cserébe a városnak valamilyen módon beleszólást engedne a bérlőkijelölésbe. „Nyilván megengedhető az is, hogy egy ilyen magánfejlesztő néhány szinten megépítsen teljesen forprofit jelleggel, csak az kell ahhoz, hogy az üzleti modell működjön” – jegyezte meg.

Vitézy Dávid megválasztása esetén a mérleg nyelvét jelentené a Fővárosi Közgyűlésben. „Ügyek mentén, program mentén koalíciókat kötni, akár változatosokat is, leginkább nekem lenne képességem a jelenlegi főpolgármester-jelöltek közül. Ez egy nagyon kemény menet lesz, de szerintem helyes, hogy ez történik, mert ez a magyar politika megújulásának egy stációja, és szerintem az, ami talán országosan is megtörténhet, hogy egy picit átalakuljon a DK–Fidesz-dominálta politikai világ, ennek egy kezdő helyszíne lehet a Fővárosi Közgyűlés a következő ciklusban” – fogalmazott a főpolgármester-jelölt.

Hozzátette: hosszú addig még az idő, a közvélemény-kutatások pedig csalókák lehetnek, de a friss felmérések azt mutatják, hogy ha nem is egyenlő, de négy nagyon hasonló méretű tömb – Fidesz, DK, Tisza és a Vitézy–LMP – jöhet majd létre a fővárosban. Vitézy Dávid azonban akkor is beülne a Fővárosi Közgyűlésbe, ha a budapestiek mást választanának főpolgármesternek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyre többet tudunk - Robert Fico merénylője megértéssel írt tömeggyilkosokról

Tudósítónktól
Egyre többet tudunk - Robert Fico merénylője megértéssel írt tömeggyilkosokról

A Robert Fico szlovák miniszterelnökre egy héttel ezelőtt öt lövést leadó Juraj Cintula amatőr íróként volt ismert. A 71 éves nyugdíjas férfi eddigi irodalmi munkásságáért egyre többen érdeklődnek, hogy megértsék tette elkövetésének indítékát. Mint kiderült, több könyvében is megértéssel írt tömeggyilkosokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×