eur:
388.9
usd:
358.71
bux:
68095.19
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Elektromos hajtású autók töltését lehetővé tevő, az MVM Mobiliti Kft. által üzemeltetett e-töltőpont berendezése Kőbányán, a Halom utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Vadonatúj gyorstöltőket helyez ki az MVM

Az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz pályázati támogatásával újabb 20 helyszínre kerülnek Mobiliti töltőállomások.

Az MVM Mobiliti Kft. az MVM Csoport tagjaként - a 2022 végén elnyert, tíz helyszínre szóló támogatási forrást követően - újabb, közel 1,2 milliárd forint támogatásból az ország további húsz helyszínén, összesen immár harminc helyszínen létesíthet 600 kW teljesítménnyel működő elektromos töltőállomásokat a magyarországi TEN-T közúthálózat egyes szakaszainak elektrifikációja céljából kiírt projekt keretében - írja az Economx.

Közleményében arról ír az energiavállalat, hogy az Európai Bizottság által most kiválasztott projektek

elektromos töltőállomások és hidrogéntöltő-pontok telepítéséhez, valamint repülőterek villamosításához fognak hozzájárulni, elősegítve a zöldmegállapodásban foglalt célkitűzések teljesítését.

Az egyik, MVM ULTRA II 2023 névre hallgató projekt célja a magyarországi TEN-T közúthálózat egyes szakaszainak villamosítása az AFIR-rendelet előírásainak megfelelően. A megvalósításához az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) 3 millió euró pályázati támogatást nyújt, amelynek forrása a CEF részét képező alternatívüzemanyag-infrastruktúra eszköz (AFIF).

Mint írják, a Mobiliti már 2022-ben tíz darab 600 kW-os (4x150 kW-os) AFIF-töltőállomás megvalósítására szóló támogatási szerződést írt alá az Európai Unió CINEA szervezetével.

A CEF által korábban megítélt támogatással a budakalászi, a csömöri, a dunakeszi, a fóti, a maglódi, a miskolci, a székesfehérvári, a szolnoki és a törökbálinti Auchan áruházaknál a Mobiliti már megkezdte a hazai gyorstöltőhálózat e projekt keretében 2024 végéig megvalósuló fejlesztését.

Az új támogatásokkal további 20 helyszínre kerül majd 4-4 darab, egyenként 150 kW teljesítményű töltőoszlop a Mobiliti hálózatán.

Címlapról ajánljuk
Elemzők az EP-választásról: egyszemélyes pártoknál gyakori, hogy Brüszelből csinálnak belpolitikát
Aréna

Elemzők az EP-választásról: egyszemélyes pártoknál gyakori, hogy Brüszelből csinálnak belpolitikát

Az Európai Parlament szerepéről, a választás tétjéről és az Európai Bizottság várható elnökéről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense és Rajnai Gergely, a Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.31. péntek, 18:00
Dobrev Klára
a DK árnyék-miniszterelnöke, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője
Ukrajna átléphette a vörös vonalat, orosz katonák százezrei érkezhetnek hamarosan a frontra – Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrajna átléphette a vörös vonalat, orosz katonák százezrei érkezhetnek hamarosan a frontra – Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrajna az elmúlt hetekben több kimagaslóan fontos orosz radarállomásra is csapást mért, ez pedig éppen a legfontosabb szövetségesüknél, az Egyesült Államoknál okozott feszültséget – írja a The Washington Post. Rusztem Umerov, az ukrán védelmi miniszter kedden adott interjút a Reutersnek, amelyben számos témát érintett. Beszélt az érkező F-16-os vadászgépekről, a frontvonal állásáról, valamint az oroszok várható lépéseiről is. Elmondta, hogy Moszkva várhatóan 2-300 ezer új katonát küld majd Ukrajna ellen. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×