eur:
395.64
usd:
368.35
bux:
69919.82
2024. június 19. szerda Gyárfás
Nyitókép: Pixabay

Gépfegyverlövések dörrentek, nagy volt az ijedelem a XIII. kerületben

Egymástól kérdezték a közösségi oldalakon a lakosok, mi történhetett.

Gépfegyver-sorozatlövések hangja verte fel a csendet késő este Budapesten a XIII. kerület környékén, majd szirénázva száguldó rendőrautók hangját lehetett hallani olvasóink beszámolói szerint este 22 óra előtt. A Blikk olvasói beszámolók alapján azt írta, a Marina Parton volt, ahol a gyerekek sírva fakadtak a lakásban.

A lap a rendőrségtől megtudta, nem történt bűncselekmény, a hangok a Hajógyári-szigetről, egy filmforgatásról juthattak át a Duna túloldalára.

A szigetre vezető K-hidat még néhány nap lezárják a forgatások idejére, nem kizárt tehát, hogy lesznek még hasonló, ijesztő zajok:

  • április 11., 14.00 és 04.00 között
  • április 12. 15.00 és 05.00 között
  • április 13. 17.30 és 05.00 között

Lezárják a hidat április 15-én is 08.00 és 18.00 óra között, a bontási munkálatok idejére.

Április 13-ig naponta 21.00 és 05.00 óra között teljesen lezárják a Margit híd Mozaik utca és Almási Balogh Lóránd utca szakaszon a rakpartot.

Címlapról ajánljuk
Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Többségi támogatás nélkül is elkezdheti munkáját a Fővárosi Közgyűlés, de a hatékony működéshez mindenképpen kompromisszumokat kell kötnie a főpolgármesternek. A jelenlegi szabályok szerint csak a fővárosi képviselők négyötöde oszlathatja fel a közgyűlést, ekkor a főpolgármester mandátuma is megszűnik. Elfogadott költségvetés nélkül azonban a kormányhivatal akár törvényességi felügyeleti eljárást is kezdeményezhet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Csúcsot döntött tegnap az S&P 500 és a Nasdaq, miután az amerikai gazdaság lassulására utaló kiskereskedelmi adatok érkeztek, ami az előző heti kedvező inflációs adatokkal együtt növelheti a szeptemberi kamatcsökkentés esélyét. A jó hangulat mellett átrendeződés is történt a világ legértékesebb cégei között, hiszen az Nvidia megelőzte a Microsoftot, mint a világ legértékesebb tőzsdei cége. Ezek után az ázsiai tőzsdéken csak vegyes mozgásokat láttunk, és az európai piacokon is iránykereséssel indult a nap. A kereskedési volumen várhatóan alacsony marad a nap során, mivel az amerikai tőzsdéken ma nemzeti ünnep miatt nem lesz kereskedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×