eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A megújult Budapest-Szentimrevárosi Szent Imre plébániatemplom az újbudai Feneketlen-tónál. A tavon vízforgató berendezés és szökőkút működik a vízminőség romlásának megakadályozásáért és a látvány szépségének érdekében.   MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

Már megtekinthetők a Feneketlen-tó környékének fejlesztési tervei

A koncepció szerint erősítenék a város és a víz kapcsolatát új stégek és sétányok kialakításával.

Bemutatta a fővárosi önkormányzat a Feneketlen-tavi közpark felújításának koncepcióterveit - írja az Építészfórum nyomán a Portfolio. A terveket a XI. kerületi önkormányzat megrendelésére az S73 Tájépítész Tervező Iroda Kft. készítette el.

A véleményezhető terveken új stégek és a tóval kapcsolatot teremtő sétányok is láthatók, de kialakíthatnak új parkolókat is. A központi elem a város és a víz kapcsolatának erősítése:

a már meglévő, víz fölé nyúló stéghez hasonló két további szerkezetet építenének, amikhez sétányok vezetnének a park külső részeitől.

Az északkeleti oldalon egy, a partvonal mentén hosszanti irányban futó stég is szerepel a tervek között.

A tervezők az 1958 és 1960 között, Mőcsényi Mihály tervei alapján megvalósított Ifjúsági park fennmaradt elemeit is megőriznék és a tóra néző pihenőteraszokat is megtartanák. A szabadtéri színpad épületét megújítanák, a leromlott melléképületeket viszont elbontanák.

A terv részeként hosszútávú fásítási stratégiát alakítanának ki és a park biodiverzitását is növelnék. Emellett szó van új parkolók telepítéséről is: az első változat szerint 9+36, a második szerint 56 parkolóhelyet építenének, a harmadik verzióban viszont nem szerepel parkoló.

Mint írják, több ütemben zajlana a megvalósítás, első lépésként a játszóteret újítanák fel 2024 nyarán. Ennek véglegesített kiviteli terveit február 21-én tették közzé. A Villányi út felőli pihenőparki rész felújítására 2024 második felében kerül majd sor.

A terveket a projekt hivatalos oldalán lehet véleményezni április 30-ig.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×