eur:
394.33
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: magyarepitok.hu

Érdekes ok miatt nem lesz újabb zenélő útszakasz Magyarországon

Nem találtak Nógrád vármegyében olyan útszakaszt, ahol nem zavarta volna a lakókat az állandó hanghatás.

Kelet-Nógrád adott volna otthont az ország legújabb zenélő útjának, amely az Ismerős Arcok Nélküled című slágerét játszotta volna, de a kezdeményezést el kellett vetni ebben a formájában – írja a nool.hu.

Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a lap megkeresésére megerősítette, hogy valóban nem megyei részen valósul meg a kezdeményezés. "Bármilyen szakaszt vizsgáltak meg a szakemberek, nem tudták kizárni, hogy ne legyen olyan háztartás, ahol ez ne lenne zavaró. A zenélő út ugyanis éjjel-nappal hangeffektust bocsát ki, amely igen zavaró tud lenni" – fejtette ki a politikus.

Hozzátette: bármennyire is szerették volna ezt a kezdeményezést megvalósítani, nem akarták ezt ilyen formában felvállalni, hiszen a lakosok nyugalma a legfontosabb és a zenélő út zavarta volna a mindennapjaikat.

Becsó Zsolt arra is kitért, hogy ugyanakkor továbbra is napirenden van a beruházás, de várhatóan Heves vármegyében, a 21-es számú főúton valósul majd meg.

Az országban jelenleg két zenélő út van. A 27-es főút az Érik a szőlő című népdalt játssza, ezt itt lehet meghallgatni, a Kaposvárra vezető 67-es úton a Republic 67-es út című örökzöldjének dallamai szólnak, ezt pedig ezen a linken hallgatod meg.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×