eur:
389.46
usd:
362.52
bux:
67950.08
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2023. december 21-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Nemzetbiztonsági főtanácsadót kaphat Orbán Viktor

A főtanácsadó tevékenységét Rogán Antal minisztériuma segíti.

A miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadót nevezhet ki, aki „a polgári nemzetbiztonsági és hírszerzési tevékenység, rendészeti, bűnmegelőzési, bűnügyi, közbiztonsági feladatok, valamint honvédelmi kérdések kapcsán tanácsával, illetve véleményével segíti a miniszterelnök, illetve a kormány tevékenységét és döntéseinek előkészítését” – derül ki abból a törvénymódosító javaslatból, amit Rogán Antal nyújtott be.

A javaslat szerint a nemzetbiztonsági főtanácsadó fizetését (a miniszterelnök politikai igazgatójához hasonlóan) a miniszterelnök határozza majd meg, részletes feladat- és hatáskörét pedig a kormány rendeletben állapítja meg − írja a Telex.

A főtanácsadó tevékenységét Rogán Antal minisztériuma segíti majd, és a nemzetbiztonsági főtanácsadó irányítja majd a minisztériumban működő nemzetbiztonsági főtanácsadói kabinetet és titkárságot, valamint a Nemzetbiztonsági Irodát.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×