eur:
393.5
usd:
366.87
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2023. december 21-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Nemzetbiztonsági főtanácsadót kaphat Orbán Viktor

A főtanácsadó tevékenységét Rogán Antal minisztériuma segíti.

A miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadót nevezhet ki, aki „a polgári nemzetbiztonsági és hírszerzési tevékenység, rendészeti, bűnmegelőzési, bűnügyi, közbiztonsági feladatok, valamint honvédelmi kérdések kapcsán tanácsával, illetve véleményével segíti a miniszterelnök, illetve a kormány tevékenységét és döntéseinek előkészítését” – derül ki abból a törvénymódosító javaslatból, amit Rogán Antal nyújtott be.

A javaslat szerint a nemzetbiztonsági főtanácsadó fizetését (a miniszterelnök politikai igazgatójához hasonlóan) a miniszterelnök határozza majd meg, részletes feladat- és hatáskörét pedig a kormány rendeletben állapítja meg − írja a Telex.

A főtanácsadó tevékenységét Rogán Antal minisztériuma segíti majd, és a nemzetbiztonsági főtanácsadó irányítja majd a minisztériumban működő nemzetbiztonsági főtanácsadói kabinetet és titkárságot, valamint a Nemzetbiztonsági Irodát.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×