eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Gidrán típusú, támogató feladatú páncélozott jármű, az első tíz egyike a 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában az érkezés napján 2021. február 11-én. A török gyártótól hamarosan további negyven jármű érkezik Tatára.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Embert a vasra - toborzó programokat tart ma a honvédség

Három helyszínen is várja a honvédség az érdeklődőket szombaton - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Szombaton este 7 óráig várja az érdeklődőket a tatai Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár Vértesszőlősön és Tatabányán. A vértesszőlősi autópálya-parkolóban és a tatabányai Omega Plázához települtek ki a katonák.

A Budapesten és környékén lakók Csepelen a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiánál szombaton 8 órától 16 óráig találkozhatnak a harci eszközökkel - tették hozzá.

A toborzó nap során a látogatók nem csupán a megújuló hazai tüzérség XXI. századi eszközét ismerhetik meg, de megtekinthetik a Gidrán harcjárművet, találkozhatnak az eszközökön szolgáló katonákkal, első kézből kaphatnak információt a katonai szolgálatról - közölte a tárca.

Úgy folytatták, hogy a HM és a Magyar Honvédség "Embert a vasra!" kampánya február 12-ig a tatai dandárnál dübörgő Panzerhaubitze (PzH) 2000 önjáró löveg kezelésére toboroz: várja azokat a leendő katonákat, akik nemcsak a katonai pálya iránt érdeklődnek, hanem egy óriási "nehézbombázót" akarnak megszelídíteni, és részesei akarnak lenni az egyre ütőképesebb magyar honvédség modernizációjának.

"A kiemelt feladathoz kiemelt bérezés jár, a leendő tüzérek kezdő illetménye bruttó 737 ezer forint, már a kiképzés első napjától" - fogalmaztak.

Az érdeklődők online felületen, toborzó irodákban is jelentkezhetnek tüzérnek február 12-ig.

Azokat is várja a honvédség, akik a bevonulás napján kapnak kedvet, az ő fogadásukra is készen állnak Tatán február 12-én - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×