eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Person walking through field in a blizzard, field in Hartlebury Worcestershire on 17 March 2018
Nyitókép: Jennifer Sanerkin / Getty Images

Még marad az enyhe idő, de vasárnaptól visszatér a cudar tél - időjárás-jelentés

Pénteken és szombaton még az évszakhoz képest enyhe időre számíthatunk, a szél is mérséklődik és csapadék csak elvétve fordulhat elő.

Időjárási helyzet Európában:

A kontinens északi és déli része között jelentős hőmérsékleti kontraszt alakult ki. Míg Európa középső és déli tájain még mindig 10, 15 fok fölé melegszik a levegő, s éjszaka sem hűl fagypont alá, addig a Kelet-európai-síkságon és Skandináviában zord az idő. Arrafelé -40, -30 fok körüli értékeket mérnek, amelyek nappal sem változnak jelentősen.

A fagyos, sarkvidéki és enyhe, óceáni eredetű légtömeg között húzódik egy több középpontú ciklon, melynek frontjai mentén csapadékos az idő. Nyugat- és Közép-Európában esőről, záporról, északkeletebbre már havazásról érkezik jelentés.

A következő napokban hazánkban felhősebbre fordul az idő, jelentős változás a hétvégén várható.

Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig:

Hajnaltól délnyugat felől eleinte fátyolfelhők érkeznek, ami főként péntek délutántól meg is vastagszik. Estétől pedig újra várható néhány helyen csapadék. A szél mérséklődik és délire forduló, az Észak-Dunántúlon viszont tgovábbra is élénk marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 8 és 13 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×