eur:
389.5
usd:
363.09
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Magyar Állami Operaház megújult nézőtere a 2022/2023-as tematikus évadot bejelentő sajtótájékoztató napján, 2022. március 11.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Élménynapot szervezett a Regőczi Alapítvány a Covid-árváknak

Vidéki gyerekek vehettek részt egy tartalmas napon Budapesten.

Élménynapot tartott a Regőczi Alapítvány a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeknek pénteken Budapesten. Herczegh Anita, az alapítvány kuratóriumának elnöke fontosnak nevezte, hogy a támogatottjaik körébe tartozó családok ne pusztán pénzbeni támogatást kapjanak, hanem közös élményeket is.

Herczegh Anita, Áder János volt köztársasági elnök felesége elmondta, hogy a 21 gyermeket és 9 szülőt láttak vendégül, a programok között országházi látogatás és a Magyar Zene Háza kiállításának megtekintése is szerepelt.

"A visszajelzések alapján nagy az igény az ilyen rendezvényekre, és a támogatóknak köszönhetően számos sport- és kulturális programot szervezhetünk" - fogalmazott.

Nyáron a budapesti atlétikai világbajnokság eseményeire látogathattak el a családok, szerveztek számukra közös táborokat, karácsony előtt pedig az Operaházban a Diótörő című előadás nyilvános főpróbáján is részt vehettek - sorolta a főbb eseményeket.

Emlékeztetett arra, hogy az alapítvány nemcsak nagykorúságukig segíti a gyermekeket, hanem az egyetemi tanulmányok befejezéséig, illetve a szakmájuk megszerzéséig.

Jelenleg mintegy 1360 főt támogatnak, tavaly ez a szám 1600 volt, ám sokan már felnőttek, befejezték tanulmányaikat, illetve munkába álltak.

Az élménynapon az alapítvány támogatottjait a Vígvarjú Étteremben ebédre látták vendégül.

Semsei Rudolf, az étterem tulajdonos-ügyvezetője azt mondta: "fontosnak érezzük, hogy támogassuk a rászorulókat, akik valamiért, akár a Covid miatt segítségre szorulnak".

Kitért arra, hogy az étterem számos más karitatív kezdeményezésben is részt vesz, a Vakvarjú Szeretetszolgálat keretében nyújtanak segítséget. Minden évben van egy-egy gondolat, amely köré a segítségnyújtás szerveződik, az idei évben ez a hála.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×