eur:
389.38
usd:
362.64
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Close up of female hand turning on gas boiler for heating water
Nyitókép: Jevtic/Getty Images

"Életszerűtlen" – az Energiaügyi Minisztériumot idézték a gázkazánok betiltásáról

Aki ilyet akar, fizesse ki a magyar családok költségeit – közölte az Energiaügyi Minisztérium a gázkazánok betiltásáról szóló uniós tervről.

Ahogy arról már beszámoltunk, az Európai Unió 2040-ig fokozatosan kivezetné a fosszilis tüzelésű kazánokat a háztartásokból, ami azt jelentené, hogy a magáningatlanokban sem lehetne gázkazánokat működtetni.

Az InfoRádióban nyilatkozó Hortay Olivér szerint politikai döntésről van szó. A Századvég energia- és klímapolitikai üzletágvezetője szerint a "részletszabályokból és a különböző ütemtervekből derül ki, hogy ez mit jelent az egyes tagországok, vagy akár az egész Európai Unió gyakorlatában. Mindenesetre ez nagy kihívást jelent."

Arra a kérdésre, hogy Magyarországon uniós támogatás nélkül megvalósítható-e az átállás, Hortay Olivér határozott nemmel válaszolt. Szerinte nemcsak Magyarországon, hanem valószínűleg az unió legtöbb tagállamában sem lehet egy ilyen intézkedést teljesen önerőből végrehajtani".

Most a kormány is megszólalt. Az Energiaügyi Minisztérium szerint életszerűtlen a brüsszeli diktátum, amit Magyarország ellenez. „Aki ilyet akar, fizesse ki a magyar családok költségeit” – írták, legalábbis ez volt látható az RTL riportjában.

A penzcentrum.hu összeállításban arra is emlékeztetnek, hogy a magyar háztartások 61 százalékában gázzal vagy gázhoz köthető módon fűtenek.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×