eur:
389.3
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A device with a valve which can be turned on or off to control the flow of a liquid from a pipe. The faucet body is usually made of brass, though die-cast zinc and chrome-plated plastic are also used.
Nyitókép: WIN-Initiative/Neleman/Getty Images

Mérgező anyag került az ivóvízbe Akasztón, márciusig csak lajtos kocsiból lesz víz

Mindössze három liter a napi fejadag.

Akasztón növényvédő szer került az ivóvízrendszerbe, emiatt pedig csak lajtos kocsiból tudnak vizet használni az emberek, ám abból is csak napi három liter jut – értesült az RTL Híradó.

A helyi lakosok keveslik a fejadagot, mert elmondásuk szerint kávé és tea mellett ez már nem biztos, hogy elég egy leves elkészítéséhez is. Még az önkormányzat konyhája is a lajtos kocsihoz jár vízért.

Suhajda Antal polgármester elmondta, hétfőn derült ki, hogy bentazon-peszticid maradványait mutatták ki az ivóvízben.

"Csak arra tudunk gondolni jelenleg, hogy az elmúlt hónapokban nagy mennyiségű csapadék hullott le, és a mi talajunkon nincs meg az a vízzáró réteg, mint máshol, így a szer könnyen lemosódhatott az altalajba" – tette hozzá a település vezetője.

A vízközmű-szolgáltató vezetője közölte, már dolgoznak a probléma megoldásán, de nem egyszerű feladat, szerinte csak márciusra tudnak elkészülni a víztisztító technológiai megoldással, ami a problémát megszüntetheti.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×