eur:
388.9
usd:
359.46
bux:
66263.18
2024. február 23. péntek Alfréd
Nyitókép: Michael Blann/Getty Images

Fontos felhívást tett a katasztrófavédelem egy haláleset kapcsán

Meghalt egy középkorú férfi, miután kigyulladt egy ház a Hajdú-Bihar vármegyei Sápon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Mukics Dániel azt írta: a Pacsirta utcában egy ötven négyzetméteres ház tizenhat négyzetméteres szobájában keletkezett tűz. A tűzoltók egy megolvadt elektromos radiátort találtak, beavatkozásra már nem volt szükség.

Az esetre csak néhány órával azután került sor, hogy a Wekerle-telepen két ember meghalt egy tűzesetben.

A szóvivő kitért arra, hogy decemberben eddig 206 kigyulladt lakóépülethez hívták a tűzoltókat, a különböző helyszíneken tizenöt sérültet találtak, nyolc ember életét vesztette.

„A tragédiák megelőzése érdekében érdemes otthonra füstérzékelőt vásárolni, mert ahol volt füstérzékelő, ott sem haláleset, sem sérülés, de még nagyobb tűz sem,

hiszen a tűz keletkezésekor jelzett az érzékelő” – írta Mukics Dániel.

Címlapról ajánljuk
Berlin is támogatja Mark Rutte NATO-főtitkári jelölését – de ez még kevés

Berlin is támogatja Mark Rutte NATO-főtitkári jelölését – de ez még kevés

Növekszenek a leköszönő holland miniszterelnök, Mark Rutte esélyei arra, hogy a hivatalából októberben távozó Jens Stoltenberget váltsa a NATO főtitkári tisztségében. Washington és London után Berlin is hivatalosan bejelentette, hogy a holland jobboldali liberális politikus jelölését támogatja. Az új főtitkár megválasztásához ugyanakkor szükség van valamennyi tagállam támogatására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×