eur:
386.98
usd:
356.4
bux:
66145
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Fekete Dániel/MÖS
Nyitókép: Fekete Dániel/MÖS

Kétszáz karácsonyi élelmiszercsomagot indít útjára az Ökumenikus Segélyszervezet

Kétszáz doboznyi tartósélelmiszert indít útnak a következő napokban az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja a rászoruló családoknak. A segélyszervezethez idén, a nehéz gazdasági körülmények miatt több mint 70 ezer kérés érkezett, egész éves segítségnyújtásának csupán töredéke a most útnak induló mennyiség.

Az élelmiszercsomagok összeállításába december 7-én, csütörtökön Mezei Léda és Trokán Anna színésznők, Szuromi Tímea Masters világ és Európa-bajnok súlyemelő is bekapcsolódott. Az első csomagot egy budapesti családhoz el is vitték Gáncs Kristóffal, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatójával – tájékoztatott közleményében a segélyszervezet.

Fekete Dániel/MÖS
Fekete Dániel/MÖS

Az ünnepi adománycsomagok az ország több pontjára fognak megérkezni: többgyermekes családokhoz, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkhöz, létminimum alatt élőkhöz, krízishelyzetbe került családokhoz egyaránt. A karácsonyra való tekintettel a csomagokba a tartós élelmiszerek mellett olyan ünnepi finomságok is kerülnek ilyenkor, melyeket a családok nem tudnak megengedni maguknak – olvasható.

Fekete Dániel/MÖS
Fekete Dániel/MÖS

A segélyakció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet Adventi Adománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 500 forinttal lehet támogatni – hívják fel a figyelmet.

Fekete Dániel/MÖS
Fekete Dániel/MÖS

Mint írják, az Ökumenikus Segélyszervezet nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segíti országos intézményhálózatán keresztül az év 365 napján – ételt, otthon és esélyt adva a rászorulóknak. Az elhúzódó háborúk és világot megrázó katasztrófák éveiben hazánkban is sok nélkülözőnek és bajbajutottnak van szüksége támogatásra, sőt a válságok bőrünkön érezhető következményei miatt most még többen szorulnak segítségre. A megélhetéshez szükséges kiadások növekedése, az emelkedő élelmiszer árak sok családot hoznak nehéz helyzetbe. Adventi Adománygyűjtését évről évre változatlan célkitűzésekkel hirdetik meg. Amellett, hogy minél több családnak szeretnék szebbé tenni az ünnepeket – élelmiszersegély csomagokkal, melegétel osztásokkal, tüzelővel, vagy éppen karácsonyi gyermekprogramokkal –, a fő cél az, hogy az ünnepeken túl, egész évben ott lehessenek a munkatársak a nélkülözők és bajbajutottak mellett szociális intézményeinken, esélyteremtő programjainkon keresztül – zárul a közlemény.

Az Adventi Adománygyűjtésről további részletek itt olvashatók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
Dőlnek a történelmi csúcsok a tőzsdéken, tépik a DAX indexet

Dőlnek a történelmi csúcsok a tőzsdéken, tépik a DAX indexet

Jó hangulatban indul a kereskedés az európai tőzsdéken, a DAX újra csúcsra ment, miután a vártnál szebb számokat jelentett zárás után az Nvidia, ami lendületet adott a chipgyártók részvényeinek, és az autógyártók is szárnyalnak ma reggel. A japán piac új történelmi csúcsra emelkedett, a Nikkei 1989-es rekordja dőlt meg. Makroadatokból sem lesz ma hiány, európai és amerikai beszerzési menedzser index adatok, és inflációs statisztika érkezik a nap folyamán, a magyar piacon pedig a Magyar Telekomra lesz érdemes figyelni, amely zárás után teszi közzé negyedik negyedéves számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×