eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Woman driving car through winter snow on road in the UK.
Nyitókép: Sean Gladwell/Getty Images

Tönkrement hókotró, áramkimaradás és "a természet szépségei" Buda környékén - képek

Piliscsaba polgármestere a Facebookon kéri a település lakosságát, hogy facebookozás helyett csütörtökön gyönyörködjék a természet szépségében. Aki iskolába indult, már fordulhatott is vissza.

Mint Mukics Dániel csütörtök reggel az InfoRádióval tisztázta, a csütörtöki áramkimaradások elsősorban annak köszönhetők, hogy a hó súlya alatt leszakadó ágak és a kidőlő fák olykor villanyvezetékekre esnek, ez pedig külön feladatot ró a katasztrófavédelemre.

Ilyen helyzetbe került Pest vármegye több települése is, mint azt a 24.hu az E.ON áramszünettérképén észrevette.

A délelőtti órákban áramkimaradást jeleztek Piliscsévről, Piliscsabáról, Pilisszentlélekről, Pilisszentkeresztről, Pilisszántóról, Pilisszentivánról, Tinnyéről és Solymárról is.

Farkas András, Piliscsaba polgármestere a Facebookon azt írta, dél körül várható áram, addig is mindenki lapátolja el a havat a háza előtt, és aki teheti, kérdezze meg idős szomszédait, tud-e segíteni. Tanítás a településen nincs.

"Próbáljunk ma egymásra figyelni és Piliscsaba meseszépségét észrevenni. És kicsit lecsatolni bilincsünket: a Facebookot" - írta a Facebookon.

A településen a nagy hóban még a hókotró lapátja is eltörött.

Fetter Ádám, Pilisvörösvár polgármestere szintén a Facebookon azt írta, sok 20 KW-os feszültséggel van a térségben probléma a fakidőlések miatt. Folyamatos a hibaelhárítás, de akadozik a kommunikáció és a közlekedés.

A budapestkornyeke.hu azt írja, hogy Páty és Budakeszi közt egy fa dőlt az útra. Emiatt a Zsámbék irányába közlekedő Volánbuszok közlekedése is bizonytalan.

A keleti oldalon szintén nélkülöznie kell az áramot a felhasználóknak. A térkép szerint üzemzavar van Fót egy részén, Mogyoródon, Erdőkertesen, Őrbottyánban, Vácrátóton, Csömörön és Isaszegen is.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×