eur:
389.49
usd:
363.1
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Biztonsági terelés nélkül zajlik egy újabb gigakerékpárút építése Óbudán

Két hónapja építik át azt a kerékpárutat Óbudán, amellyel biztonságosabbá tesznek egy fontos útvonalat. A munkálatokkal azonban nem mindenki elégedett.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk, az Árpád híd lábánál, a Serfőző utca-Árpád fejedelem út kereszteződésében elütöttek egy kerékpárost, aki belehalt sérüléseibe.

A kereszteződés korábbi kialakítása közel sem volt szerencsés, a kerékpárosoknak könnyen veszélyes helyzetet teremtett. Az autósok rendszeresen nem adták meg az elsőbbséget a kerékpározóknak.

Ez most megváltozik – szúrta ki az I bike Budapest. Közösségi oldalukon részletes útmutatást adnak az építkezésről és egy makacs gondról is.

Eszerint:

  • megemelik és beszűkítik az útpályát a Serfőző utcából az Árpád fejedelem útjára jobbra kanyarodó sávban, ami elősegíti, hogy a gépjárművek a lehető legkisebb sebességgel haladjanak át a kereszteződésen;
  • piros útburkolati jellel teszik láthatóbbá mindkét kanyarodósávban a kerékpárút átvezetését és a kerékpárral közlekedők elsőbbségét, valamint
  • irányhelyes kerékpársávot jelölnek ki az Árpád fejedelem útján a városhatár irányába

Sérelmezik azonban, hogy a kivitelezési munkálatoknál ismét elfelejtettek biztonságos terelést biztosítani, fel sem merült, hogy esetleg kitáblázzák a lehetséges kerülőútvonalakat. A Serfőző utcánál "szét van bombázva" a kereszteződés, kerékpárral lépcsők, járdák felé lehet kerülni, de leginkább "oldd meg, ahogy tudod" alapon - írják.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×