eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Halál leselkedik a biciklisekre egy óbudai kereszteződésben

Szabályosan közlekedő kerékpárost gázoltak el egy forgalmas budapesti útkereszteződésben.

Tragikus gázolás történt múlt pénteken Budapest III. kerületében. Egy középkorú férfi biciklivel közlekedett a Serfőző utca és az Árpád fejedelem úti kereszteződésnél (Árpád-híd alatt), amikor a kerékpáros-átkelőnél egy figyelmetlen sofőr elgázolta. Az estről készült felvétel alapján az autós átment a kerékpáron, a földre zuhanó férfit pedig több méteren át tolta maga előtt. A férfit – aki egyébként nem viselt sisakot – súlyos sérülésekkel, életveszélyes állapotban szállították kórházba. Másnap délután belehalt a sérüléseibe.

A tragédia kapcsán elszabadultak az indulatok: többen arról számoltak be,

bár tábla is jelzi a kerékpárosok elsőbbségét, nem ez az első baleset ennél az átkelőnél

– írja a Metropol.

Egyikük felvetette: „Oda már nagyon kellene egy fekvőrendőr, mert tisztelet a kivételnek, sajnos rengetegen még csak nem is figyelnek a biciklisávra, kanyarodnak ki az Árpádra, de csak a kereszteződés legvégén lassítanak. Napi szinten tekerek arra, és látom, hogy mennyire kaotikus tud lenni, pláne, amikor a gyalogosok is simán átcaplatnak a biciklisávon”.

„Naponta kétszer járok azon a helyszínen szintén kerékpárral és szomorúan tapasztalom, hogy az autósok ezerrel gurulva 10-ből legalább 8-an nem adnak elsőbbséget. Én ugyan ismerem a helyzetet, de sok bringás megy át halál nyugodtan, ami miatt sajnos ilyen balesetek történnek” – idézi a lap egy hölgy kerékpáros hozzászólását.

A fentiekhez hasonló vélemények mellett akad olyan is, ami szerint a kerékpárosoknak is sokkal körültekintőbben kellene közlekedniük: „Gyakran járok ott. Nagyon ki kell tekerni a nyakad, ha látni szeretnéd, hogy jön-e balról valaki. A bringások meg úgy jönnek, mintha sérthetetlenek lennének.

Értem én, hogy nekik van ott elsőbbségük, de én is kivárom, hogy megadja-e nekem az elsőbbséget a kamion.”
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×