eur:
389.5
usd:
363.09
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Close up of womans hand touching illuminated and multi-coloured LED display screen, connecting to the future. People, lifestyle and technology
Nyitókép: d3sign/Getty Images

Gyanított titkot árult el Orbán Viktorról a lánya a mesterséges intelligencia kapcsán

A mesterséges intelligenciáról tartott előadást Orbán Ráhel. A BrandFestival márkakommunikációs konferenciája után kérdezték a kormányfő lányát.

A Blikk készített interjút Orbán Ráhellel, aki arról beszélt, hogy a mesterséges intelligencia kétélű fegyver. Legalább annyit árthat nekünk, mint amennyire hasznát vehetjük, de igyekszünk a megfelelő módon integrálni, mert a fejlődéssel lépést kell tartanunk - érvelt a kormányfő lánya.

Nem tud akkora örömöt okozni, ha a szállodai szoba tévéjére egy gép kiírja, hogy „Boldog születésnapot”, mint amikor a kollégák, két percet áldozva a napjukból, személyesen írnak egy köszöntő lapot a születésnaposnak, és mellé még egy lufit is adnak ajándékba. Az AI nem képes erre a fajta gondoskodásra, hiszen nincsenek érzelmei, amelyek az emberi viselkedés mozgatórugói – fejtette ki Orbán Ráhel.

Azt is elárulta, hogy

Orbán Viktornak a mai napig nincs okostelefonja.

De az idősebbek foglalnak szállást, vesznek igénybe szolgáltatásokat, és szeretik a hagyományokat – tette hozzá a hotelek márkaépítésével foglalkozó üzletasszony.

Használhatnak-e okostelefont, mennyit hagyja őket tévézni? - tették fel a kérdést a gyermekei kapcsán.

Személyes véleményem, hogy nem feltétlenül jó, ha tiltom ezeket, az a jó pedagógia, ha együtt tanuljuk meg a kicsikkel, mire lehet az okoseszközöket használni. Ők már ebben szocializálódnak, én pedig szeretném, ha nem kerülnének hátrányba amiatt, hogy valamit nem tudnak. Tanulják meg megfelelően használni a technológiát, amely szépen lassan az élet minden területét körbeszövi – mondta Orbán Ráhel, aki szerint felnőttként eleve hátránnyal indul, hiszen ami technológia a gyerekeinek természetes lesz, azt neki tanulnia kell.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×