eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Vízi közművek az államhoz - változtatott a kormány

Egyszerű többségi döntés is elég lesz ahhoz, hogy az önkormányzatok ingyenesen átadják vízi közműveiket az államnak

Az erről szóló rendelet a Magyar Közlöny kedd esti számában jelent meg. A döntést azzal indokolta a kormány, hogy a több önkormányzat tulajdonában levő közművek átadása eddig nehézkesen haladt, mivel ahhoz az érintettek egyhangú jóváhagyása volt szükséges, így akár egy önkormányzat is megakaszthatta a folyamatot. Az egyszerű többségi döntést lehetővé tevő kormányrendelet november elsején már hatályba is lépett - vette észre a hvg.hu.

A rendelet publikálásával egy időben mindazonáltal törvénymódosítási javaslatba is befoglalták az intézkedést (a rendelkezés a veszélyhelyzet miatt lehet elég), amely szintén kedd este jelent meg a Parlament honlapján.

A kormány 2022 nyarán kezdeményezte a veszteséges önkormányzati víziközművek átvételét. Elsősorban az ellenzéki önkormányzatok nem lelkesednek azért, hogy ingyen adják át az államnak vagyontárgyaikat.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×