eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Tatra típusú szerelvény az 1-es villamos Újbudáig meghosszabbított vonalán, Budapesten, a Rákóczi hídon 2015. március 20-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Ritkán látható dolog történik a lágymányosi hídnál

Szombaton meg fogják mosni.

Szombaton a Rákóczi híd mosásával zárja a Budapesti Közművek a főváros hidjainak őszi nagytakarítását - tájékoztatta a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-t.

A munkavégzés ideje alatti ideiglenes forgalomkorlátozás csak az érintett forgalmi sávra terjed ki - tartalmazza a közlemény.

A kézi és gépi takarítást a híd déli (Budáról Pestre vezető) oldalán kezdik, majd az északi (Pestről Budára vezető) oldalán folytatják a munkát - tették hozzá.

Mint írták: a híd tisztását a tervek szerint reggel fél héttől este fél kilencig végzik el a szakemberek környezetkímélő technológiával, az újonnan beszerzett magasnyomású mosóberendezés alkalmazásával. Az eszköz a korábbi típusoknál nagyobb hatásfokkal, a környezet kisebb terhelése mellett távolítja el a szennyeződéseket.

A társaság arra kéri a közlekedőket: segítsék az autóbuszokat a besorolásban, sávváltásban, illetve, hogy a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek, ezzel is segítve a takarítást végzők biztonságos feladatellátását - fűzték hozzá.

Az FKF Köztisztasági Divíziójának munkatársai a Rákóczi híd mosásával Budapest fennállásának közelgő 150. évfordulójára valamennyi Duna-hidat, a városligeti Zielinski hidat és a Váralagutat is megtisztítják - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×