eur:
389.84
usd:
364.86
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója beszél Huszár Károly miniszterelnök hagyatékának, illetve a trianoni békeszerződés és a korszak politikai dokumentumaiból álló gyűjtemény ünnepélyes átadásán a fővárosi Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) 2020. szeptember 21-én. A múzeum legújabb, Édes Anna/Kosztolányi/Trianon 100 című kiállításának megnyitása alkalmából került sor Huszár Károly volt miniszterelnök hagyatékának a PIM részére történt átadására.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Pályázatot írtak ki az irodalmi élet egy fontos posztjára

Megjelent a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói tisztségének betöltéséről szóló pályázati hirdetmény a PIM honlapján.

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter még október 9-én írta alá a pályázati felhívást, amely szerint "mesterfokozatú végzettséggel és szakirányú képzettséggel, jogász vagy közgazdász szakképzettséggel rendelkező embert keresnek a főigazgatói tisztségre" - vette észre a Magyar Narancs.

Jelen pillanatban Demeter Szilárd tölti be a PIM főigazgatói posztját.

Előnyt jelent „a magyar irodalom külföldi megismertetésében szerzett jártasság, továbbá nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezés az irodalom és a gyűjtőkör tekintetében hasonló szakmai profilú muzeális intézmények élén” - emeli ki az újság a pályázati felhívásból.

Az új főigazgatónak 2024. február elsejétől kell munkába állnia.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×