eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Pixabay

Dzsungellé változik a Lurdy Ház egy része

Péntektől vasárnapig igazi madárfüttyös dzsungelhangulat várja azokat, akik ellátogatnak a Lurdy Házba, a National Bird Show-ra. Az eseményről Hamza Zoltán főszervezőt kérdeztük.

Izgalmas hétvégét ígér a Lurdy Házban Hamza Zoltán, a National Bird Show főszervezője.

"Közel ezer madár teremt majd dzsungelhangulatot, reményeink szerint nagyon sok embert elvarázsolva. A Föld minden kontinenséről származnak majd madarak, a közel 1 méteres arától a pici egzotikus madarakig. Igazi madárfesztivál lesz" - ismertette.

Ez már a huszadik ilyen madárshow, Hamza Zoltán pedig úgy érzi, a gyerekeket "el lehet robbantani a számítógép elől" a madarak hívó szavával.

Gyerekprogramok:

  • kézműves-foglalkozás
  • ügyességi játék
  • madárélőhely-felismerő tábla.

"A rendezvény fő üzenete a felelős állattartás felé próbálná a gyerkőcöket és rajtuk keresztül a szülőket is vezetni. A nagymamától a legkisebb gyerekig mindenki megtalálja a maga kis szegletét" - folytatta.

Világbajnok madarak is lesznek. De hogy lehet egy madár világbajnok?

"Talán a köztudatban a kutyaszépségversenyek jobban benne vannak, de a madaraknál ugyanígy van szépségverseny, így van Európa-bajnokság és világbajnokság is, ahol nem egy-két ezer, hanem több tízezer madár vonul fel, minden egyes madarat a maga standardjei szerint bírálnak, a mi eseményünk nézői pedig már a végeredményt fogják látni, tehát a madarak addigra be lesznek sorolva, láthatóak lesznek a rájuk kihelyezett kokárdák, hogy ki milyen helyezést ért el" - részletezte.

Az eseményre "mérsékelt" belépő lesz, online is lehet jegyet venni.

A madarak mögé a növényzetet is elhelyezik, bonsaicsodáktól orchideákon át sok szemet gyönyörködtető installáció is lesz, bemutatják tehát "a teremtett világ élőhelyeit".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×