eur:
388.83
usd:
363.33
bux:
68037.39
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Egységesebbé tenné Karácsony Gergely a szövetséges önkormányzatok zöld programjait

A Párbeszéd-Zöldek által életre hívott zöldminimum-program aláírását kérte a főpolgármester a velük szövetségben induló önkormányzati jelöltektől vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Karácsony Gergely azt mondta: nincs több idő, lehet, hogy ez lesz az utolsó önkormányzati ciklus, amikor érdemben tudnak fellépi a klímaváltozás ellen és megőrizni a városok életminőségét. Hozzátette: a helyi önkormányzatok rengeteget tehetnek azért, hogy a zöld fordulatot keresztül lehessen vinni.

Az elmúlt években Budapest "borzasztó nehéz körülmények között", de igyekezett utat törni ezen a területen, és számos olyan intézkedést hoztak, amire büszkék lehetnek - hangoztatta a városvezető, aki példaként a közösségi közlekedés fejlesztését említette.

Karácsony Gergely szerint "nem állhatunk meg itt", tovább kell menni és fontos, hogy szövetségeseik is magukénak érezzék ezt, ezért arra kéri őket, írják alá a Párbeszéd-Zöldek 14 pontos programját.

A jövő vagy zöld lesz, vagy nem lesz,

és az önkormányzatok a kormány és az Európai Unió támogatása nélkül keveset tehetnek a klímacélok elérésében - mondta. Dolgoznak azon is - tette hozzá Karácsony Gergely -, hogy az EU-ban egy erősebb zöldképviselettel az önkormányzatok szövetségesekre tudjanak találni.

Váradiné Naszályi Márta, a Párbeszéd elnökségi tagja, I. kerületi polgármester azt mondta, a kerületvezetők feladata, hogy releváns intézkedések szülessenek a klímatudatosság területén, és azok szükségességét a helyi lakosok is megértsék.

A párt zöldminimum-programjával egy klímatudatos rendszerbe áll össze a zöldpolitika - mondta, hozzátéve: bízik abban, hogy valamennyi képviselő, aki felelősséget érez a Föld jövőjéért, partner lesz ebben.

Jávor Benedek, az ellenzéki párt európai parlamenti listavezetője arról beszélt, hogy

az unió négy évvel ezelőtt egy ambiciózus zöldprogramot hirdetett meg, ennek végrehajtása azonban nem lehetséges az önkormányzatok nélkül.

Sokszor éppen az önkormányzatok azok, amelyek a legtöbbet tehetnek ezekért a célokért - tette hozzá.

Úgy látja: az uniónak és az önkormányzatoknak szoros szövetségben kell együttműködniük, ehhez azonban az is kell, hogy a helyhatóságok megkapják a zöldprogramok megvalósításához elengedhetetlen pénzügyi és szakmai támogatásokat.

A sajtótájékoztatón a három politikus aláírta a Párbeszéd zöldminimum-programját.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×