eur:
390.65
usd:
366.06
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényről szavaznak a képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 6-án. A parlament egyhangúlag, 165 igen szavazattal fogadta el a jogszabályt, amely az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremelését tartalmazza. A törvény büntethetővé tette a hálapénzt.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Újabb hosszabbítást kaphat a veszélyhelyzet

További 180 napig lenne érvényes, majdnem a június elején esedékes kettős választásig. A menekülő emberekre is van benne hivatkozás.

Az Igazságügyi Minisztérium törvénytervezete 2024. május 24-ig hosszabbítanák meg a veszélyhelyzetet az szomszédságában zajló orosz–ukrán háborúra hivatkozva.

"Annak biztosítása érdekében tehát, hogy minden szükséges eszköz rendelkezésre álljon a menekülő emberek segítésére, támogatására, elhelyezésére, valamint a felmerülő káros gazdasági hatások kivédése, a következmények enyhítése érdekében, továbbá annak biztosítása végett, hogy az ország mielőbb maga mögött hagyja a háború káros következményeit, a kormány a veszélyhelyzet további 180 nappal történő meghosszabbítására tesz javaslatot" - olvasható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×