eur:
390.47
usd:
364.1
bux:
68350.44
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A drónnal készített képen a Balaton-part Siófoknál 2023. június 14-én. A tó átlagos vízállása meghaladta a 120 centiméteres szabályozási szintet, így egyes déli parti települések védelme érdekében június 13-án megkezdődött a vízeresztés.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Nagy a gond Siófokon, nincs pénz a szabadstrand megvásárlására

A város inkább a Galerius fürdő felújítására szeretne forrást találni.

Siófoknak elővásárlási joga van a DRV Zrt. által eladásra kínált ezüstparti szabadstrand, de de a képviselő-testület úgy döntött, hogy a városnak nincs pénze a terület megvásárlására – írja a hirbalaton.hu.

A strandrészre jelentkező vevő 514 millió forintot ajánlott, de hiába volt olyan indítvány, hogy akár hitelfelvétellel teremtsék meg a vételárat, kiderült, hogy a város pénzügyi helyzete ezt nem teszi lehetővé. Völgyi Lajos pénzügyi bizottsági elnök azt mondta, „a magántőke részéről jelentős az igény a Balaton-parti területekre, erre a helyzetre nem tud megoldás lenni az, hogy az önkormányzatok felvásárolják előlük a zöldterületeket”. Lengyel Róbert polgármester kiemelte: Siófokon egyetlen centinyi szabadstrand sem szűnt meg, „és ha lenne is több pénzünk, akkor is fontosabb lenne például a szintén értékesítés előtt álló volt halászati telek megvásárlása, hogy ingyenes parkoló maradhasson”.

A testület arról is döntött, hogy elsőbbséget élvez a Galerius fürdő felújítása, ehhez a még hiányzó forrás előteremtéséről zárt ülésen tárgyalt a testület.

A Nagystrandon lesz ezen a télen a jégpálya – erről is döntöttek a képviselők, azok után, hogy az az egyesület, amelyik a Beszédes iskolánál szeretett volna egy fedett jégpályát felállítani, az idénre visszalépett ettől az elképzeléstől. A helyi iskolások és óvodások ingyen használhatják majd, a siófoki állandó lakosok pedig 25 százalékos kedvezményt kapnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×