eur:
389.39
usd:
358.89
bux:
66038.2
2024. február 27. kedd Edina
A drónnal készített képen a Balaton-part Siófoknál 2023. június 14-én. A tó átlagos vízállása meghaladta a 120 centiméteres szabályozási szintet, így egyes déli parti települések védelme érdekében június 13-án megkezdődött a vízeresztés.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Nagy a gond Siófokon, nincs pénz a szabadstrand megvásárlására

A város inkább a Galerius fürdő felújítására szeretne forrást találni.

Siófoknak elővásárlási joga van a DRV Zrt. által eladásra kínált ezüstparti szabadstrand, de de a képviselő-testület úgy döntött, hogy a városnak nincs pénze a terület megvásárlására – írja a hirbalaton.hu.

A strandrészre jelentkező vevő 514 millió forintot ajánlott, de hiába volt olyan indítvány, hogy akár hitelfelvétellel teremtsék meg a vételárat, kiderült, hogy a város pénzügyi helyzete ezt nem teszi lehetővé. Völgyi Lajos pénzügyi bizottsági elnök azt mondta, „a magántőke részéről jelentős az igény a Balaton-parti területekre, erre a helyzetre nem tud megoldás lenni az, hogy az önkormányzatok felvásárolják előlük a zöldterületeket”. Lengyel Róbert polgármester kiemelte: Siófokon egyetlen centinyi szabadstrand sem szűnt meg, „és ha lenne is több pénzünk, akkor is fontosabb lenne például a szintén értékesítés előtt álló volt halászati telek megvásárlása, hogy ingyenes parkoló maradhasson”.

A testület arról is döntött, hogy elsőbbséget élvez a Galerius fürdő felújítása, ehhez a még hiányzó forrás előteremtéséről zárt ülésen tárgyalt a testület.

A Nagystrandon lesz ezen a télen a jégpálya – erről is döntöttek a képviselők, azok után, hogy az az egyesület, amelyik a Beszédes iskolánál szeretett volna egy fedett jégpályát felállítani, az idénre visszalépett ettől az elképzeléstől. A helyi iskolások és óvodások ingyen használhatják majd, a siófoki állandó lakosok pedig 25 százalékos kedvezményt kapnak.

Címlapról ajánljuk
Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben - például a kitüntetések, a kegyelmezés esetén - a lehető legszélesebb transzparencia híve. Meghallgathatja a cikkünkhöz csatolt teljes beszédet.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×