eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
terelés újtelújítás sárga fények nyíl irány
Nyitókép: Douglas Sacha/Getty Images

Autósok, figyelem: nagy lezárás jön az egyik legforgalmasabb csomópontban

Szeptember 30-tól három egymást követő hétvégén végeznek hídszigetelési javítást a Kacsóh Pongrác úti felüljárón. A beavatkozások idején jelentős forgalomkorlátozás lesz a felüljárón.

A szeptember 29-e 20 órától október 2-a reggel 6 óráig nem lehet ráhajtani az M3-as autópálya bevezető szakaszára a Kacsóh Pongrác úti felüljáróról a Rákóczi híd felőli irányból. Az M3-as bevezető felől a Rákóczi híd irányába egy sáv lesz használható a felüljárón. A középső, kétirányú hídágon a Róbert Károly körút felé haladó irány lesz biztosítva - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A felüljárót érintő BKK-járatok útvonala nem változik, de az utasoknak esetenként hosszabb menetidőre kell számítaniuk.

A Volánbusz Budapestről induló járatai nem állnak meg a Kacsóh Pongrác úti megállónál, a Mexikói úti metró- és villamos-végállomásnál lesz számukra megálló kijelölve.

A javítások részleteiről közölték: a kivitelezés során 2 dilatációt átépítenek, a felüljáró mintegy 165 négyzetméternyi felületen kap új szigetelést, valamint 1850 négyzetméternyi útpálya burkolatcseréje valósul meg. A teljes hétvégi időszakban éjjel is dolgoznak majd - fűzték hozzá.

Kitértek arra is, hogy szeptember 19-én az Erzsébet hídon is hídszigetelési munkálatok kezdődtek, amelyek több ütemben valósulnak meg a következő hetekben. A korlátozások miatt megszűntek a buszsávok az érintett szakaszon.

A Budapest Közút arra kéri az autósokat, hogy segítsék a buszok áthaladását az útszűkületen. Felhívták a figyelmet továbbá arra, hogy a kivitelezések időtartama az időjárás függvényében módosulhat.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×