eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kocsis Máté, a Fidesz (b) és Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése szünetében tartott sajtótájékoztatón Balatonalmádiban 2022. szeptember 22-én. A Fidesz és a KDNP frakciója arra kérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt az európai uniós szankciókról.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Fidesz-frakcióülés: "egyelőre nem tudjuk támogatni a svéd NATO-csatlakozást"

Kocsis Máté Fidesz- és Simicskó István KDNP-frakcióvezető pénteken Esztergomban tartott sajtótájékoztatót, itt zajlik kihelyezett frakcióülés.

A kormánypárti frakciók egyelőre nem tudtak támogató döntést hozni a svéd NATO-csatlakozás ügyében, mert magyarázatot várnak a svéd közszolgálati televízió által Magyarországról készített hazug filmmel kapcsolatban - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön, a kormánypártok esztergomi kihelyezett frakcióülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

A politikus azt mondta: a két frakció megtekintette az említett filmet, amelyben "döbbenetes hazugságok" hangzanak el, és az egyik "legismertebb baloldali aktivista", Gulyás Márton is szerepel benne, ugyanakkor elfelejtik a nézőket tájékoztatni arról, hogy a jelenlegi magyar kormánypártok politikai ellenfele szólal meg a műsorban.

Hozzátette: teljesen értetlenül állnak az előtt, hogy "a svédek hogyan gondolják azt, hogy a magyar parlament és a két frakció lelkesen fogja támogatni az ilyen akcióik után a svéd NATO-csatlakozást". Magyarázatot várunk a svédektől az ügyben - jelentette ki.

Kocsis Máté a Fidesz a KDNP nevében részvétét nyilvánította esztergomi robbantásban elhunyt rendőr családjának, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánt.

EP-választás...

A jövő évi EP-választások tétje, hogy meg tudjuk-e védeni a szuverenitásunkat - fogalmazott a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

Szerinte ha marad a "dollárokat egymásnak utalgató, meg bőröndökben huzigáló korrupt brüsszeli elit", és nem tudnak talpra állni, megerősödni a nyugati nemzeti jobboldali erők, akkor nem nagyon lesz változás.

A változás azt is jelenti, hogy a háború helyett a béke útjára kell állnia az európai vezetésnek, a háborút nem finanszírozni és támogatni kell, hanem minden eszközzel véget kell vetni neki - jelentette ki.

Bankadó?

A kormány a kamattámogatott hiteleken nem változtat és a bankadót sem emeli meg - jelentette ki még a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője. Jelezte: minden ettől eltérő állítás magánvélemény, és a frakció is egyetértett vele, mert 2024-ben a hitelezés növekedését kellene elérni. Ehhez pedig szükség van kamattámogatott hitelekre és a bankokra is. A frakcióvezető közölte: a miniszterelnök szerdán a frakciók tagjai előtt tartott előadásában arról beszélt, hogy a költségvetési hiányt a kormány csökkenő pályán fogja tartani, és a kereskedelmi és iparkamarával, valamint a bankszövetséggel kötött megállapodást is be fogja tartani.

Kocsis Máté hangsúlyozta: az infláció csökkenő pályán van, a hitelminősítők szerint a magyar gazdaság alapjai stabilak, erősek, és a hitelezést fel kell gyorsítani. Mindezzel szembe menne az adóemelés, ezért nem látja reálisnak - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×