eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Fesztiválozók az amerikai Macklemore & Ryan Lewis koncertjén a Balaton Sound fesztivál nyitónapján Zamárdiban 2016. július 6-án este.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Észak dél ellen – Balatonfüred polgármestere Zamárdit támadja

Bóka István a déli parti város fesztiváljainak zajszennyezése miatt követel egyeztetést.

Két hete ért véget Zamárdiban a Strand Fesztivál. Ezt megelőzően, június végén rendezték meg a Balaton Soundot. Mindegyik fesztivál az érintett északi parti településeken, így Balatonfüreden is komoly felháborodást váltott ki – írja Facebook-bejegyzésében Bóka István.

Balatonfüred polgármestere szerint sokak szerint az állandó zajhatást éjszaka nem lehet elviselni, és úgy véli, "nem lehetséges az, hogy állandó lakosok és üdülővendégek életét és nyugalmát ezek a fesztiválok az eddigieknek megfelelően ellehetetlenítsék".

"Együttműködést várok és egyeztetni szeretnék Zamárdi vezetőivel, a fesztivál szervezőivel és természetesen a szabályozó hatóságokkal az éjfél utáni zajhatások tekintetében. Nem hiszem, hogy ilyen nagyhatású rendezvények tekintetében, amelynek lételeme az egész éjszaka történő zenélés, és ahol a hangot a Balaton felerősíti, egy közigazgatásilag határos településnek semmilyen beleszólása ne legyen. Most ez a helyzet!" – írta a városvezető.

Korábban a Balatoni Fejlesztési tanács is próbált közös szabályozást elérni, elkészült a Balatoni Hangerő Kódex is, de jogi megoldás végül nem született. A zamárdi fesztiválok zaja ellen korábban már Tihanyban is tiltakoztak.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×