eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Karácsony Gergely/Facebook

Esőparkos helyszínnel indul "harcba" Budapest

A Pünkösdfürdő Park nyerte az Európa Zöld Városa Nemzeti díjat.

A Pünkösdfürdő Park nyerte az Európa Zöld Városa Nemzeti díjat, így a Fővárosi Önkormányzat és a Főkert közös projektjét nevezi Magyarország az október 23-án esedékes brüsszeli nemzetközi megmérettetésre, a Green Cities Europe versenybe - közölte Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán.

Bejegyzése szerint a Pünkösdfürdő Park az egyik olyan fejlesztés, amelyet a tervezéstől a megvalósításig a jelenlegi városvezetés vitt végig.

Itt létesült a főváros "első esőparkja", hatszáz fát, több mint ezer cserjét, évelőt és vadvirágot telepítettünk a területre - írta Karácsony Gergely.

Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze Facebook-bejegyzése szerint a díjat a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete által delegált szakmai zsűri ítélte oda egyhangú döntéssel. A nemzeti első helyezés egyben azt is jelenti, hogy a Pünkösdfürdő park képviseli idén Magyarországot a brüsszeli európai döntőben, ahol 13 ország legjobbjából történik meg az európai győztes projekt kiválasztása - írta a főtájépítész.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×