eur:
389.81
usd:
362.02
bux:
68338.86
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: ugyeszseg.hu

Fejlemény a Margit hídi rongálók ügyében - videó

Ismét kőkereszteket törtek le.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé azt a két fiatalt, akik két héttel ezelőtt, ittasan, összesen 6 darab kőkeresztet törtek le a Margit hídon lévő műemléki kőkoronákról, és ezzel több százezer forint kárt okoztak - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vád szerint a vádlottak egy barátjukkal együtt, 2023. augusztus 24-én éjjel, ittasan indultak el a II. kerületből, egy V. kerületi szórakozóhely felé. A fiatalok éppen a Margit hídon sétáltak át, amikor az egyik vádlott egymás után négy pillérre is felmászott, és az azokon lévő kőkereszteket letörte.

Ezután a három férfi szórakozni ment, majd pár órával később szintén gyalogosan elindultak hazafelé, és ennek során az útjuk ismét a Margit-hídon át vezetett. A hídon áthaladva, mindkét vádlott felmászott egy-egy pillérre, és az azon elhelyezett kőkereszteket is letörték.

A vádlottak a kőkeresztek letörésével összesen 6 műemléki kőkoronát rongáltak meg, és ezzel összesen több mint 400 000 forint kárt okoztak.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a két férfit műemlék megrongálásával elkövetett rongálás bűntette miatt a mai napon gyorsított eljárásban bíróság elé állítja.

2021-ben két fiatal letörte a műemlék Szent Korona kőkeresztjét, illetve egy másik keresztet, 2022. júniusában két rolleres férfi egyike vitt el egy kőkeresztet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
2023-ban tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

2023-ban tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. A következő időszakra a társaság az aktuális befektetési lehetőségeihez illeszkedő rugalmas likviditással készül, a közgyűlés egyszerre hagyta jóvá saját részvényeinek visszavásárlását a mindenkori saját tőkével arányos részvényárfolyamig, illetve döntött a BÉT Standard piacára történő belépésről és tartotta fenn ezzel is további, akár jelentősebb arányú tőkebevonás lehetőségét is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×