eur:
390.49
usd:
364.17
bux:
68279.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Pixabay
Nyitókép: Pixabay

Szép sikert ért el az Országos Mentőszolgálat

Idén az Angels-díj legmagasabb, gyémánt fokozatát nyerte el a szervezet a stroke-esetek korszerű és magas színvonalú helyszíni, prehospitális ellátásáért az ország valamennyi régiójában.

Az Országos Mentőszolgálat közleményében azt írta: nemzetközi szakmai szervezetek folyamatosan és régiónként is vizsgálták a magyarországi mentőellátás hatékonyságát és színvonalát stroke-betegeknél, az értékelés kiterjedt a stroke-gyanús betegek helyszíni mentőellátására, illetve a kórházba szállítás megszervezésének összes elemére is.

Az elmúlt évi mintegy 30 000 stroke-eset mentőellátási adatainak elemzése alapján az Országos Mentőszolgálat a nemzetközi szervezettől - 152 vizsgált ország között egyedüliként - az ország teljes területén, vagyis mind a hét magyarországi régióban gyémánt fokozatú minősítést kapott - tudatták.

Az Angels-díjat az Európai Stroke Társaság és az Angels nemzetközi szervezet adományozza.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×