eur:
388.92
usd:
361.95
bux:
67945.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
vihar zivatar villám időjárás
Nyitókép: Pixabay

Jön a hidegfront - záporok, zivatarok, de még jégeső is lehet

Egy hidegfront éri el Magyarországot, amely heves esőket, zivatarokat és erős szelet is hoz.

Időjárási helyzet Európában:

Északnyugat-Európa térségében ciklon örvénylik, melynek hatására a Brit-szigeteken, a Skandináv-félsziget déli partjainál, valamint Franciaországban záporok, zivatarok pattannak ki, helyenként 30-40 mm-t meghaladó csapadékmennyiség is hullik. Továbbá a Kelet-európai-síkság északi területein is egy távolodó alacsony légnyomású rendszer okoz változékony időjárást. Ezzel szemben a Földközi-tenger partvidékén fekvő országokban tovább tombol a kánikula, Olaszország déli tájain még a 45 fokot is megközelíti a csúcsérték.

A Kárpát-medence térségét a Brit-szigetek környékén tevékenykedő ciklon hidegfrontja éri majd el, melynek előterében kedvezőek lesznek a feltételek záporok, zivatarok, heves események kialakuláshoz.

Várható időjárás kedd éjfélig:

Kedden az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sokfelé várható zápor, zivatar, melyek közül többhöz károkozó széllökés, jégeső, felhőszakadás is társul! Nagy eséllyel az ország délkeleti felén rendszerbe is szerveződnek. A fokozatosan északnyugatira forduló szelet sokfelé kísérik élénk, többfelé erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 24 és 36 fok között várható.

Nyugaton, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, míg délkeleten a magasabb értékeket.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×