eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
A man in a white shirt sits on a laptop in a dark room. with light shining down. internet concept addiction.topview.Forrás: Getty Images
Nyitókép: Forrás: Getty Images

Súlyos büntetést kapott a pedofil tanár

Egy belga bíróság nyolc év letöltendő börtönbüntetésre ítélt egy volt pedagógust, aki a közösségi médián keresztül, mintegy kétszáz kiskorú lánytól csalt ki szexuális jellegű fotókat

A 32 éves férfi, aki korábban középiskolai tanárként dolgozott egy nyugat-belgiumi kisvárosban, a francia határnál fekvő Comines-Warnetonban, 2017-2018 között 14 és 17 év közötti fiatal lányokat környékezett meg a közösségi médiában. Magát nőnek kiadva több mint négyszáz iskolás korú lánnyal vette fel a kapcsolatot, és mintegy felükkel szexuális jellegű beszélgetéseket is folytatott. Az áldozatok nagy része abba az oktatási intézménybe járt, ahol a férfi tanárként dolgozott.

A bíróság szeméremsértés, gyermekpornográfia terjesztése és online szexuális zaklatás miatt ítélte nyolc év letöltendő börtönbüntetésre a férfit, a törvényszék technikai okokból felmentette a nemi erőszak vádja alól.

Ítéletében az ülést vezető bíró megjegyezte, hogy

a vádlott egyáltalán nem kérdőjelezte meg saját tetteit, és azok súlyosságát nem fogta fel.

A bíróság azonban nem tette eleget az ügyészség azon kérésének, hogy a tárgyalás után az elkövetőt azonnal őrizetbe vegyék, így az továbbra is szabadlábon maradhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×