eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Pixabay

Panaszkodik a Budapesten hoppon maradt patkánymentesítő cég

A helyzet romlását sikerült megállítani – amit néhány kerületben a Főváros által elrendelt intenzív irtási program is segített 2019-ben – majd fokozatosan javítani tudtunk a körülményeken - írja az ezzel korábban megbízott cég a közleményében. Ezúttal nem ők nyertek.

A munkánk 2018-as megkezdésekor a fertőzöttség mintegy ötszöröse volt az elvártnak, a lakosság joggal panaszkodott a kialakult állapotra. Az igazolt patkányfertőzések az első hónapokhoz képest mostanra mintegy 70%-al csökkentek - olvasható az RNBH Konzorcium közleményében.

Statisztikát is sorolnak. Eszerint míg 2020-ban még éves szinten 11.000, 2022-ben már csak 8.600- lakossági bejelentéssel kalkuláltak, míg az azóta regisztrált tényadat ennél is jóval alacsonyabb, alig haladja meg a 6.000-et, azaz havi átlagban

500 helyszínre vonatkozó bejelentéssel kell számolni

(ez öt évvel ezelőtt 1.000-1.500 között mozgott).

2021-ben nyílt közbeszerzési eljárás keretében újabb két évre megbízást kaptunk a patkányirtási feladatokra, azonban idén nem jártunk sikerrel, a korábbi vállalkozó vezette konzorcium ajánlatát nyilvánították nyertessé.

A tevékenységünk március 10-el lezárult. Büszkék vagyunk rá, hogy kollégáink úrrá tudtak lenni a fővárosi „patkányhelyzeten”, elfogadható, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedően alacsony fertőzöttségi szinten tudjuk átadni a tevékenységet - fogalmaznak.

A fővárosi patkányhelyzetről 2021 őszén írtunk utoljára egy akkori kúriai döntés apropóján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×