eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Bűnügyi helyszínelők, mentők, tűzoltók az V. kerületi Deák téren egy aláírásgyűjtő sátornál 2022. február 16-án, ahol meghalt két fiatal biztonsági őr. A két ember halálát szén-monoxid-mérgezés okozhatta; holttestüket február 16-án reggel találták meg a sátorban.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Újranyitották a Gattyán-párt kampánysátrában történt tragédia ügyét

Nem kizárt, hogy bűncselekmény áldozata lett a két biztonságiőr.

Bár a BRFK tavaly október végén bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást annak a két fiatal biztonsági őrnek az ügyében, akik tavaly február közepén haltak meg a Gattyán György által alapított Megoldás Mozgalom Deák téren bérelt aláírásgyűjtő sátrában, úgy tűnik, hogy mégiscsak lesz vagy lehet felelőse a választási kampány idején történt tragédiának.

A 24.hu úgy tudja, hogy komoly fordulat állt be az ügyben, és újraindították a nyomozást, mert felmerült a gyanúja annak, hogy bűncselekmény áldozata lett a két fiatal biztonsági őr.

A 21 éves és 26 éves őrök halálát egy gázzal működő szabadtéri fűtőberendezés okozta. Az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint szén-monoxid-mérgezést kaptak. A BRFK foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást a tragédia után ismeretlen tettes ellen, és több mint fél évig szakértők bevonásával vizsgálta az eset körülményeit.

Majd azt állapította meg, hogy senki sem tehet a fiatalok haláláról, és nyolc hónappal később anélkül zárta le a nyomozást, hogy bárkit kihallgattak volna gyanúsítottként. Az egyik áldozat hozzátartozói azonban nem hagyták annyiban a dolgot, és panaszt tettek az eljárás megszüntetése miatt, és az ügyészség nekik adott igazat.

A lap értesülését Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője is megerősítette: „A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség felülvizsgálta az ügyiratokat és megállapította, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján nem zárható ki a bűncselekmény gyanúja, és a körülmények teljes körű feltárása érdekében további bizonyítási cselekmények teljesítése szükséges, ezért hatályon kívül helyezte a megszüntető határozatot” – közölte írásban az ügyész, hozzátéve, a nyomozás felderítési szakban folyik, és gyanúsításra nem került még sor a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×