eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: NÚSZ Zrt.

Valamiért bizonytalanok az autópálya-matricások

Hatalmas népszerűségnek örvend a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. online e-matrica-lekérdezője. Egy hónap alatt közel egymillió alkalommal ellenőrizték a közlekedők ezen a felületen, hogy van-e autópálya-matricájuk és az meddig érvényes.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. 2023. január 17-én indította el saját online e-matrica-lekérdezőjét a nemzetiutdij.hu oldalon. A felületen csak az első napon mintegy 300 ezer matricaellenőrzés történt, az azóta eltelt egy hónapban (február 17-ig) pedig közel egymillió alkalommal használta az utazóközönség a lekérdezőt.

A NÚSZ Zrt. fejlesztése, mely egy újabb lépés a digitalizáció és az ügyféligények minél magasabb szinten történő kielégítése irányába, az első hónap tapasztalatai alapján beváltotta a hozzá fűzött reményeket – olvasható a társaság Infostartnak megküldött sajtóközleményében. Míg tavaly egész évben nagyjából minden ötödik hívás alkalmával az autópályamatrica-vásárlásaikról érdeklődtek ügyfeleik, addig idén jelentősen csökkent az ilyen típusú telefonos megkeresések aránya. 2023. január 17. és február 17. között hozzávetőlegesen 50 százalékkal esett vissza az ilyen tartalmú hívások aránya az előző év ugyanezen időszakához képest. Ennek köszönhetően növekedett a társaságnál a más típusú ügyfélmegkeresések kezelésére fordítható humán erőforrás.

Az új szolgáltatás elindítása a társaságnál történt online vásárlásokra is pozitív hatást gyakorolt. Az említett egy hónapos időszakban a nemzetiutdij.hu oldalon 50 százalékkal több e-matricát vettek a közlekedők, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban. Az e-matrica-lekérdező használatával kapcsolatos első havi tapasztalatok alapján a NÚSZ Zrt. kéri ügyfeleit, hogy a lekérdezéshez mindenképpen fogadják el a sütibeállításokat, valamint különösen figyeljenek a felségjelzés és a rendszám pontos megadására. Utóbbit elválasztás vagy kötőjel nélkül kell megadni, a folyamat során csak a betűket és a számokat kell beírni.

Fontos kiemelni továbbá, hogy a nemzetiutdij.hu oldalon lévő e-matrica-lekérdező az egyetlen olyan online matricalekérdező felület, amely teljes körű, hivatalos információt tartalmaz a hazai díjköteles utakra történt matricavásárlásokról. Ennek megfelelően a lekérdezés eredménye nem függ a vásárlás módjától és helyétől, azaz mindegy, hogy a vignettát a NÚSZ Zrt.-nél vagy viszonteladó partnerein keresztül, benzinkúton, az interneten, esetleg SMS-ben vagy mobilapplikáción keresztül vették-e – hívják föl a figyelmet.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×