eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Csöbör Katalinnal, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével közösen tartott sajtótájékoztatón Miskolc avasi lakótelepén 2022. február 11-én. Gulyás Gergely bejelentette, hogy lecserélik a szemétlerakókat Miskolc avasi városrészében. A kormány által 200 millió forinttal támogatott fejlesztés eredményeként lehetővé válik a szemét szelektív gyűjtése és tisztább lesz a környék.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Gulyás Gergely: minden magyar felelős minden magyarért

A jelenlegi helyzetben különösen fontos, hogy amikor az alkotmány szintjén a politikában és egymás közt is az egységes magyar nemzetről beszélünk, akkor az valóban azt jelenti, hogy minden magyar felelős minden magyarért függetlenül attól, hogy ki hol él a világon – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sátoraljaújhelyen, ahol a Rákóczi Táborba érkező kárpátaljai diákokat és tanáraikat köszöntötte.

Hangsúlyozta: az elmúlt hónapokban mindent megtettek annak érdekében, hogy amivel csak lehet, segítsék a Kárpátalján élő embereket. Kiemelte: elítélték és elítélik az orosz agressziót és humanitárius segítséget nyújtanak Kárpátaljának és Ukrajna egészének. Emellett pénzügyi támogatást is adnak az ukrán állam működéséhez, valamint mindenkit befogadtak, aki menekültként Magyarországra érkezett vagy azon keresztül ment tovább Európa más országaiba.

A miniszter úgy fogalmazott:

nagyra becsülik Ukrajna saját területének védelmében folytatott hősies küzdelmét, ugyanakkor a magyar érdek az, hogy a kárpátaljai magyarságot ebből a legkevesebb negatívum érje.

Emiatt Magyarország nem szállít fegyvereket, hiszen azt csak Kárpátalján keresztül lehetne megtenni, ami azzal a veszéllyel járna, hogy Kárpátalja is a célpontok közé kerül.

Gulyás Gergely köszöntőjében hangsúlyozta, a legfontosabb, hogy mindenki tegyen meg mindent a következő időszakban azért itt az anyaországban, hogy a kárpátaljai magyarságnak segíteni tudjunk. Hozzátette, a táborozók és a kárpátaljai magyarság mellett állnak mindaddig, amíg tart a háború, és azt követően is szeretnének segíteni abban, hogy javuljanak az életkörülményeik.

Az állami médiának nyilatkozva a miniszter elmondta, fontosnak tartották, hogy megpróbáljanak egy olyan lehetőséget szervezni a Rákóczi Szövetséggel és a Mollal együttműködve, ami néhány napra gyógyírt jelenthet azoknak, akik ma a legnagyobb veszteséget kénytelenek elszenvedni, és a legnagyobb nehézségek között élnek.

Az eseményen beszédet mondott Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója, aki köszöntőjében elmondta, rendkívül jó érzés, hogy tudnak segíteni. Kiemelte, a tábor jó lehetőség arra, hogy a résztvevők új embereket ismerhessenek meg, ezáltal új barátokat és élményeket szerezhessenek.

A cég energiát ad az utazáshoz, a szállításhoz, az embereknek és a közösségeknek, ezt pedig a közép-európai régió közösségének köszönhetik – jelezte, hangsúlyozva: ez a közép-európai összetartás a filozófiájuk egyik alapértéke, és a közösségépítés mindannyiunk feladata.

Kiemelte a közösségek fontosságát a történelem nehéz pillanataiban, és úgy fogalmazott

a közösséghez tartozás „legalább annyi energiát tud adni, mint amennyit mi adunk az autóknak ahhoz, hogy elinduljanak”.

Hernádi Zsolt beszédében biztosította a táborozókat arról, számíthatnak Magyarországra és a vállalatra is, és hozzátette, reméli békés körülmények között sokat fognak még találkozni.

A közmédiának nyilatkozva Hernádi Zsolt a Rákóczi Szövetség táborát „csodának” nevezte, és közölte, örömmel támogatták a kezdeményezést, hiszen ezáltal a táborozók egy kicsit kiszakadhattak a háború miatt nehéz hétköznapokból.

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke beszédében elmondta, csaknem kétszáz diák vesz részt a táborsorozat utolsó hetében, velük együtt január 16. óta Kárpátaljáról negyvenkilenc iskolából összesen 1251-en táborozhattak Sátoraljaújhelyen. Hozzátette, az eseménysorozat a Miniszterelnökség és a Mol támogatása nélkül nem jöhetett volna létre.

Az eseményen részt vett Panyi Miklós, a Miniszterelnökség stratégiai államtitkára, Hörcsik Richárd, a választókörzet fideszes országgyűlési képviselője és Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely fideszes polgármestere.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×