eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Havas táj Kékestetőn 2023. január 16-án.
Nyitókép: Komka Péter

Tél van! Ekkora havat még nem láttunk az idén – fotók, videó

Több mint 20 centis hó fedi a Kékest. A magasabb hegyeinkben tegnap óta havazik.

Az ország északnyugati felére elkezdődött beáramlani a hideg levegő ezért a Bakonyban és a Pilisben havazás váltotta fel az esőt, reggelre Dobogókő is gyönyörűen kifehéredett – írja és mutatja az Időkép.

Hasonlóan impozáns havas képeket mutatnak a Kékesről. Ott már kedd este 20 centi felett volt a hóréteg vastagsága, de olvadt is egy kicsit, hogy hajnalra már ott is újra 0 fok alatt legyen a hőmérséklet.

Kékestető, 2023. január 16.
Hóemberek Kékestetőn 2023. január 16-án.
MTI/Komka Péter
Hóemberek Kékestetőn 2023. január 16-án. MTI/Komka Péter

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig arról ír, hogy kiadós esőt hozott a tegnap érkező, jelenleg is felettünk lévő légörvény, amelynek hatására az eső, zápor mellett zivatarok is ki tudtak alakulni.

A legtöbb eső a Dél-Dunántúlon- Balaton - főváros tengelyében esett.

A fővárosban lehullott 28 mm valószínűleg új napi rekord is lesz.

Az ország nagyobb részén már lehullott a januári havi átlag, de egy DNY-ÉK sávban már ennek kétszerese is összejött mindössze 10 nap leforgása alatt!

Örülhetnek a síelők. A Köpönyeg arról ir, hogy Szlovéniában havazással érkezett vissza a tél. Még az alacsonyabb régiók is kaptak havat, néhol akár 20 cm vastagságban. Az 1000 méter feletti szakaszok azonban akár 30-40 cm friss hóval számolhattak, sőt, akadt olyan terület is, ahol fél méter fehér lepel érkezett január 16-án.

A Síelők.hu Ausztriából mutat remek fotókat, havas tájakat a síterepekről, ott már 2 napja esik a hó.

Fotó: Ski und Bikerestaurant
Fotó: Ski und Bikerestaurant "Zum Sepp"

A portál egyébként folyamatosan mutatja a hazai sípályákon található hó vastagságát is. Hazai pályák egyelőre nincsenek nyitva, Eplényben január 4-én zártak, de még reménykednek egy esetleges nyitásban. Bánkúton is van már hó, de síelésre még nem alkalmas.

Szlovákiában a rendőrség már figyelmezteti az autósokat az óvatosabb, téli vezetésre. Ráadásul beszámolnak egy balesetről is. Felborult busz 2 km-re Poprádtól. A buszon négy utas volt, akik könnyebben megsérültek.

Az mondjuk külön érdekesség, hogy Spanyolországban és Portugáliában az erős havazás fennakadásokat okozott. Észak-Spanyolország hegyvidéki területein az erős szél és a hirtelen lehulló hó nehezítette a közlekedést, autók akadtak el az utakon.

Itthon az elmúlt 48 óra jelentős csapadékmennyisége jótékony hatással van a Velencei-tóra és a Balatonra is. Kedden számoltunk be arról, hogy emelkedik mindkét tavunk vízszintje.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×