eur:
389.25
usd:
363.67
bux:
68089
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Miskolci Egyetem egyik üres előadóterme 2020. március 12-én. Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett a kormány az ország teljes területére az új koronavírus-járvány miatt. Intézménylátogatási tilalmat rendeltek el a magyarországi egyetemeken, csak távoktatásban folytatható az oktatás.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Újabb oktatási intézmény áll át a digitális munkarendre

A Miskolci Egyetemre nem kell bejárniuk a levelező szakon tanuló hallgatóknak.

A Miskolci Egyetem rektora elrendelte, hogy a levelező szakokon tanuló hallgatók órái októbertől december 10-ig kizárólag online formában tarthatók meg, a vizsgaidőszakról még nem döntöttek – írja a napi.hu. A levelező szakon az alap-, az osztatlan, a felsőoktatási szakképzésben és a mesterképzésben is az oktatás minden része online keretek között valósul meg, közölte az egyetem rektora, Horváth Zita. Csak kivételes esetben engedélyezheti a dékán, a rektor előzetes jóváhagyásával, a jelenléti oktatást.

A szorgalmi időszakban a számonkéréseket is online tartják majd, a vizsgaidőszak alatti számonkérések módjáról a későbbiekben döntenek – írták az egyetem honlapján megjelent rektori utasításban.

Még a tanév megkezdése előtt módosította az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) a tanév eredetileg tervezett rendjét. Az ELTE-n a változtatás a nappali tagozatra járókat is érinti. Az egyetemen december 12–17 között lesz az őszi szünet, így a szorgalmi időszak utolsó tanítási napja 2022. december 9-én lesz.

A felsőoktatási intézményeknek is nagy terhet jelenthet majd a téli időszakban megemelkedő rezsiszámlák kifizetése.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×