eur:
393.76
usd:
367.89
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay.com

Valami készül a Határ úti gigacsomópontban

Október második feléig építik az új, felszíni gyalogátkelőt.

Forgalmi változásra kell számítani hétfőtől a Határ úti metróállomásnál, mert elkezdik kialakítani az Üllői úti ideiglenes gyalogátkelőt, amelyen keresztül október második felétől lehet majd megközelíteni a metróhoz vezető aluljáró bejáratát, valamint a buszvégállomást - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK közleménye szerint a Határ úti aluljáró korszerűsítéséhez kapcsolódva átépítik az 50-es villamos végállomásánál lévő lépcsőt, ezért azt az arra közlekedők előreláthatólag október második felétől nem használhatják.

A munkák idején a metróállomáshoz vezető gyalogos-aluljáró, valamint a buszvégállomás megközelítését ideiglenes gyalogátkelőhely segíti, amelyet az Üllői úton alakítanak ki.

A zebra kialakítása az Üllői úton hétfőn kezdődik, ezen a szakaszon sebességkorlátozásra és a változatlan számú forgalmi sávok elhúzására kell számítani.

Az ideglenes gyalogátkelőhelyet előreláthatólag október második felében adják át, addig a kivitelező elvégzi a szükséges bontási munkákat, a közműkiváltásokat és a térrendezést - írták.

A közlemény szerint a Határ úti metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró felújítása ütemezetten halad: a kivitelező szakemberei végeztek a bontási munkákkal az utasforgalmi üzemi tér egy részében, jelenleg az üzemi helyiségek falazását végzik, valamint folyamatban van az 50-es villamos végállomásánál a lift építése.

A korszerűsítésnek köszönhetően az aluljáró akadálymentes lesz.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×