eur:
390.67
usd:
365.02
bux:
68285.88
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond a Marosmenti Mindszenty-napok alkalmából tartott mise után tartott ünnepségen a Belvárosi Szent István király templomban 2022. május 28-án.
Nyitókép: Rosta Tibor

Semjén Zsolt lesz a 2023-as pápalátogatás kormányzati felelőse

Ferenc pápa korábban Novák Katalin államfőnek erősítette meg, hogy jövőre Magyarországra szeretne látogatni.

A Magyar Közlönyben megjelent a kormányhatározat „a 2023. évi pápalátogatás előkészítése és lebonyolítása kormányzati felelősének kijelöléséről” – írja a 24.hu.

A pápa magyarországi látogatása előkészítésének és lebonyolításának kormányzati felelőseként a miniszterelnök általános helyettesét, Semjén Zsoltot jelöli ki. Orbán Viktor miniszterelnök döntése nem meglepő, hiszen a nemzetpolitika mellett az egyházügyekért is Semjén Zsolt felel.

Korábban Novák Katalin államfő negyvenperces magánaudiencián járt Ferenc pápánál, akinek hivatalos meghívólevelet adott át.

Az államfő szerint

a pápa jövő tavasszal érkezhet Magyarországra.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az állami hírügynökségnek korábban azt mondta, az ifjúság lehet az egyik központi lelkipásztori téma. A látogatás több olyan várost és települést is érinthet, ahol korábban pápa még nem járt.

„Örülnénk neki, ha a pápa akár három napot vagy ennél is többet tölthetne Magyarországon”

– mondta a bíboros.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Valami nagyon nem stimmel a magyar gazdaságban

Valami nagyon nem stimmel a magyar gazdaságban

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy miért lett Magyarország Európa második legszegényebb országa a lakossági fogyasztás alapján és miért hagyta le a román fizetések vásárlóereje a magyarét. Ezek mellett szó volt a friss GDP-adatról is. Vendégünk volt Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. A második részben az OTP rejtélyes bankfelvásárlásáról kérdeztük Nagy Viktort, a Portfolio vezető részvénypiaci elemzőjét, aki azt is tudni véli, hogy melyik bank lehet az OTP kiszemeltje.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×