eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Tűz a Felgyői Regionális Hulladékkezelő Központban 2022. szeptember 11-én. Több mint ötven tűzoltó próbálja megfékezni a lángokat a központban, ahol dél körül ütött ki tűz. A hulladék több száz négyzetméteren ég Tömörkény határában, a Gátér felé vezető út közelében. A lángok a központ épületeit is veszélyeztetik, de személyi sérülés nem történt.
Nyitókép: MTI/Donka Ferenc

Még mindig küzdenek a lángokkal Algyőn, de van jó hír is

A környező települések levegőjében nem találtak káros koncentrációban szennyező anyagot.

Nagy erőkkel folytatódik az oltás a Felgyői Regionális Hulladékkezelő Központban, ahol vasárnap dél körül ütött ki tűz, a szakemberek a környező települések levegőjében nem találtak káros koncentrációban szennyező anyagot – közölte a katasztrófavédelem vasárnap este a honlapján.

A hulladék csaknem 6 ezer négyzetméteren ég a Csongrád-Csanád megyei Tömörkény határában, a Gátér felé vezető 4518-as út 5-ös kilométere közelében. A lángok két könnyűszerkezetes épületet is veszélyeztetnek. A tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával tizenegy település hivatásos és önkéntes tűzoltói oltják.

A rajok munkáját három erőgép segíti, amelyek a hatékonyabb oltás érdekében széthúzzák a szemétkupacokat. A katasztrófavédelem mobil laborja a közelben lévő településeken, Tömörkényben, Felgyőn és Csanyteleken, továbbá a környező tanyavilágban is méréseket végzett, de nem mutattak ki káros koncentrációban szennyező anyagot a levegőben.

A kiterjedt tűz és az izzó gócok időigényes feltárása miatt elhúzódó munkálatokra kell számítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×